L’Espai Jove la Nau acull un nou punt de trobada per a adolescents del col·lectiu LGTBIQ+ 

07/09/2023 - 17:00h

Està impulsat per l’Ajuntament de Vilafranca i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès i s’hi desenvolpuaran tallers d’expressió artística i emocional, un cinefòrum i un espai per exposicions

El Servei d’Atenció Integral LGTBIQ+ (SAI) de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i del Consell Comarcal de l’Alt Penedès impulsa un espai segur per a persones adolescents, amb activitats i dinàmiques diverses que s’adaptin als seus interessos. L’espai el poden utilitzar joves d’entre 14 i 18 anys i s’hi desenvoluparan tallers d’expressió artística i emocional, un cinefòrum i un espai on organitzar exposicions.

La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca, Montse Arroyo, i el president de l’Àrea de Serveis a les Persones i Igualtat del CCAP, Jordi Bosch, han anunciat la posada en funcionament del nou espai el proper divendres 15 de setembre, gestionat pel Servei d’Atenció Integral (SAI) a la diversitat sexual i de gènere. El SAI és un servei de qualitat i de proximitat, adreçat a les persones que pateixen, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

Els principals objectius d’aquest nou espai són disposar d’un espai de trobada intercanvi d’experiències personals i col·lectives per fomentar el sentiment de pertinença a un grup d’iguals i oferir un espai de relació amb entitats i moviments que lluiten contra les lgtbifòbies i a favor dels drets del col·lectiu LGTBIQ+. Així mateix, pretén afavorir la inclusió social dels i les joves LGTBIQ+, evitant qualsevol tipus de discriminació, i expressar lliurement les diferents maneres de viure el gènere i la sexualitat. La regidora Montse Arroyo, considera que “aquesta iniciativa es una bona eina per a la lluita contra la discriminació per raó d’orientació o identitat de gènere, a més a més de donar visibilitat  i veu als i les joves LGTBIQ+ de Vilafranca i comarca”.

Durant l’adolescència, totes les persones tenen unes necessitats específiques d’identificació, socialització i suport. En el cas de les persones del col·lectiu LGTBIQ+, aquestes necessitats es poden veure vulnerades. La manca de referents positius i d’espais d’identificació entre iguals, i les possibles discriminacions que poden patir són algunes de les principals problemàtiques. El SAI ha detectat que la manca d’espais i entitats per al col·lectiu potencia el “sexili”, és a dir, que les persones marxin a altres territoris, com Barcelona o el Garraf, per poder viure de manera lliure i oberta la pròpia orientació sexual o identitat de gènere. El grup de joves LGTBIQ+ pretén donar resposta aquesta manca d’espais i convertir-se en un espai de trobada i referència per al col·lectiu, alhora que afavoreixi la seva implicació en la xarxa associativa local i comarcal.

Les persones adolescents que estiguin interessades, s’hi poden inscriure enviant un correu electrònic a lgtbi@vilafranca.org. Les activitats es realitzaran a l’Espai Jove la Nau (C/Baltà de Cela, 45. Vilafranca), tots els divendres, a partir del 15 de setembre, de 18 a 20 hores.

També et pot interessar

Comentaris