La tasca preventiva ha reduït el nombre d’incidents i la seva gravetat durant la darrera Festa Major

05/09/2023 - 16:00h

Entre moltes intervencions la Policia Local ha posat fins a 53 denúncies per infracció a les ordenances de convivència i civisme

La participació multitudinària a la darrera Festa Major de Vilafranca s’ha tancat amb un balanç positiu també des del punt de vista de la seguretat ciutadana. El regidor de l’àrea, Ramon Zaballa, ha assenyalat la tasca preventiva iniciada fa setmanes, preparant el dispositiu policial per a la Festa Major 2023. “Ha estat una festa major amb molts actes, i hem de dir que de molta qualitat, que s’ha allargat durant pràcticament una setmana. I amb una participació multitudinària. Considerant això i els resultats obtinguts podem dir que estem molt satisfets”, diu Zaballa.

En els darrers dos mesos, la Policia Local de Vilafranca del Penedès, ha treballat en diverses actuacions preventives: evitar ocupacions i, quan ha estat possible, tancar locals; operació al carrer amb la coordinació de totes les policies que actuen a Catalunya; demanar la col·laboració ciutadana; campanya informativa anunciant les mesures de seguretat durant la Festa Major, i una coordinació excel·lent amb els Mossos d’esquadra que ha permès un treball col·laboratiu important i eficaç. A més, concretament durant els dies de Festa Major s’ha mobilitzat tot els agents del cos i parc mòbil, s’ha incrementat la presència de la policia al carrer, s’ha treballat conjuntament amb Mossos d’Esquadra, s’ha coordinar la presència policial a tots els actes per provocar un efecte dissuasiu, i s’ha donat reacció immediata davant qualsevol incident. El regidor de Seguretat Ciutadana es mostra convençut que “tant la tasca preventiva com la que s’ha efectuat durant la Festa Major ha reduït el nombre d’incidents i la seva gravetat”.

En concret entre el dia 28 d’agost i el 3 de setembre les intervencions dels cossos policials han estat les següents: 4 detinguts menors d’edat per robatoris amb violència i intimidació; 2 investigats per delictes contra la seguretat viària amb alcoholèmies penals; 1 recuperació d’un vehicle sostret; 7 denúncies penals; 7 denúncies per infracció de la Llei de Seguretat Ciutadana; 7 denúncies per incompliment d’horari de tancamant d’establiments i ocupació de la via pública sense permís; 53 denúncies per infracció a les ordenances de convivència i civisme i 24 serveis assistencials.

L’Ajuntament de Vilafranca agraeix a la Policia Local i Mossos d’Esquadra, i també a la Unitat de Serveis Urbans, la seva actitud, motivació i professionalitat. Alhora, i sobretot, es fa públic un agraïment a l’actitud cívica mostrada per la ciutadania, així com la seva col·laboració en els temes de seguretat ciutadana. “La seguretat és una preocupació important de la ciutadania i  per això continua sent una prioritat per aquest equip de govern”, indica Zaballa, que afegeix que “aquests dispositius preparats per FM no són excepcionals, a partir d’ara seran d’aplicació constant i permanent”. La regidoria de Seguretat Ciutadana treballa perquè la ciutadania disposi de la seguretat necessària per fer la seva vida amb la màxima normalitat i sense preocupacions. “I per assolir aquest objectiu dedicarem l’esforç que sigui necessari”, assegura el regidor.

També et pot interessar

Comentaris