L’Ajuntament del Vendrell inverteix 45.000 euros en obres de millores a les escoles del municipi

Un grafit a l’escola pública Àngel Guimerà del Vendrell (Foto: Ajuntament)
04/09/2023 - 18:00h

Les actuacions prèvies a l’inici del nou curs escolar s’han fet durant els mesos d’estiu

Durant els mesos d’estiu, l’Ajuntament del Vendrell ha intervingut a les escoles de primària i a les escoles bressol per fer obres de millora i manteniment, moltes d’elles centrades en anar convertint els centres educatius en equipaments més sostenibles, més eficients energèticament i més confortables per als nens i nenes i el professorat.

En concret, segons es destaca des del mateix consistori vendrellenc, s’ha fet una posada a punt a tots els centres educatius que ha implicat una inversió aproximada d’uns 45.000,00 euros, als que s’haurà d’afegir uns 20.000 euros més ja compromesos en actuacions programades durant aquest primer trimestre del curs 2023/2024.

Tot seguit s’esmenta la relació d’actuacions dutes a terme i pendent de realitzar als diferents centres educatius durant aquest estiu 2023:

 • Actuacions de pintura en diferents centres educatius: portes al Pau Casals, aules a l’Àngel de Tobies; línies a la pista esportiva de l’escola Àngel Guimerà, etc
 • Actuacions als sanitaris: eliminació cisternes dels lavabos per uns altres sistemes de motxilles, més sostenibles, al CEE Garbí
 • Actuacions sobre terres d’aules en algunes escoles (Àngels Garriga i Pau Casals)
 • Actuacions en sistemes d’il·luminacions: substitucions de bombetes tradicionals per leds
 • Instal·lacions de ventiladors en algunes escoles bressol
 • Instal·lació i col·locació d’un sistema de climatització a l’escola bressol Ralet, Ralet
 • Substitució dels tancaments de fusta als patis d’algunes escoles (Àngels Garriga i Àngel de Tobies)
 • Ampliació sistema de sensors d’alarma en alguna escola (Marta Mata)
 • Millores de seguretat en finestres d’algunes escoles (Marta Mata)
 • Plantació d’arbres en alguns patis
 • Adquisició de material pedagògic per algunes escoles bressol municipals

Tal com ha destacat la regidora d’Educació de l’Ajuntament del Vendrell, Silvia Vaquero, una de les principals novetats d’aquest inici de curs escolar al Vendrell ha estat la instal·lació dels Serveis Territorials d’Educació de la Vegueria Penedès.

Provisionalment, aquests s’han instal·lat a la primera planta de l’edifici de l’EINA, gràcies a la cessió que ha fet l’Ajuntament del Vendrell. Unes 35 persones, entre personal directiu, tècnic, administratiu i inspectors d’educació, ocuparan durant uns quants mesos els espais municipals fins que els espais definitius (els antics Jutjats), estiguin a punt.

El desplegament dels nous Serveis territorials d’Educació de la Vegueria Penedès al Vendrell ha estat efectiu a partir de divendres passat, 1 de setembre.

També et pot interessar

Comentaris