Repte mundial per a l’atleta Ibrahim Chakir
A les 7 h d’aquest diumenge correrà la marató que tancarà el Mundial de Budapest 2023
L’atleta vilafranquí Ibrahim Chakir, de 28 anys i que corre amb el Club Bikila de Madrid, per bé que des de fa 4 anys resideix i s’entrena a Sòria amb el mític preparador Enrique Pascual Oliva -el mateix que entrenava Fermín Cacho (campió olímpic a Barcelona’92) i Abel Antón (doble campió mundial de marató), entre d’altres figures de l’atletisme espanyol-, disputarà diumenge la seva primera marató internacional amb la selecció espanyola absoluta.
Ho farà ni més ni menys que en la prova del Mundial de Budapest 2023, el certamen que té lloc des d’aquest dissabte passat a la capital hongaresa i que precisament es tancarà com és tradicional amb la prova estrella de l’atletisme de fons.
“Hi vaig amb moltes ganes i il·lusió”
Tot just unes hores abans de marxar cap a Hongria aquest dimarts, Ibrahim Chakir va atendre via telefònica des de Barcelona el 3d8 per explicar, entre d’altres qüestions, que afronta aquesta prova mundial “amb moltes ganes i il·lusió. És la meva primera internacionalitat absoluta i intentaré gaudir de l’experiència i agafar-ne per a futures”.
“Vull seguir millorant i hi vaig molt ben preparat”, afegeix Chakir, que tot just ha corregut un parell de maratons des que va passar a aquesta disciplina de la llarga distància l’any passat i després d’una llarga trajectòria en la dels 3.000 metres obstacles.
Així, el mateix 2022 es va proclamar subcampió d’Espanya a Saragossa en signar un registre de 2h13’00” “en un circuit que no era bo per fer marca”, diu; mentre que a la Marató de Sevilla -“el meu debut oficial per intentar fer marca”, concreta- ja va fer un temps que li ha permès anar al Mundial de Budapest 2023: 2h09’16”. Va ser l’atleta espanyol amb millor marca de la prova.
La mínima per poder competir diumenge a la final mundial era de 2h09’40” i a la prova hi haurà aproximadament un centenar d’atletes. Tant en la categoria masculina com a la femenina, la Real Federació Española d’Atletisme (RFEA) hi destinarà 3 esportistes.
El salt a la marató
Com apuntàvem, Ibrahim Chakir, que va començar a córrer el 2004, havia provat altres disciplines esportives abans de passar-se a la marató. Així, té unes marques de 3’41.03” en la prova de 1.500 m, 8’05.80” en 3.000 m, 8’27.52” en 3.000 metres obstacles i 1h04’14” en mitja marató.
Sobre el perquè va decidir provar de córrer en marató, Chakir comenta que “sempre estava a les portes de ser internacional i com que se’m donava bé el fons va sorgir la possibilitat de canviar a la marató. Ja vaig fer una bona marca a la segona, però soc novell i sé que he de millorar molt”.
Per diumenge s’ha fixat l’objectiu de “quedar entre els 16 primers, però tampoc firmo res”. I més enllà del mundial ja pensa en la possibilitat de disputar la prova reina de l’atletisme als Jocs Olímpics de París 2024. Cal tenir una marca de 2h08’10” per ser a la línia de sortida, un registre que Ibrahim Chakir considera que és al seu abast. “És assequible!”, conclou en la conversa amb el 3d8.