Eduard Pujol i Núria Rovira, veus penedesenques al Congrés i el Senat

El vilafranquí Eduard Pujol i la vendrellenca Núria Rovira. (Fotos: JxCat i Ramon Costa)
17/08/2023 - 18:59h

El polític vilafranquí de Junts per Catalunya ha pres posessió com a diputat i la regidora socialista vendrellenca, com a senadora

Aquest dijous s’han constituït el Congrés dels Diputats i el Senat per a la nova legislatura de l’Estat, fruit dels resultats electorals dels comicis generals celebrats el 23 de juliol.

D’acord amb aquests resultats, les comarques de l’Alt i el Baix Penedès compten amb dos representants, un per a cada cambra. L’un és Eduard Pujol, resident des de fa anys a Vilafranca i el qual ha esdevingut nou diputat per Junts per Catalunya (JxCat); i l’altra és la regidora socialista vendrellenca Núria Rovira Costas, ambientòloga i funcionària com a tècnica de Medi Ambient de la Diputació de Tarragona en excedència.

Recordem que Pujol va aconseguir l’acta de diputat com a número 3 de la llista de JxCat per Barcelona que encapçalava Míriam Nogueras -que precisament va tenir 3 representants dels 7 que Junts té a tot el país; i Núria Rovira va ser la segona persona més votada a la demarcació de Tarragona en les llistes per anar al Senat. Només va ser superada pel també socialista Manel de la Vega, de les Terres de l’Ebre.

Currículums
Pel que fa al perfil dels dos polítics penedesencs que ahir es van estrenar a les cambres legislatives de l’Estat, Eduard Pujol va néixer fa 53 anys a Barcelona i des de fa anys fa vida entre Vilafranca del Penedès, on viu des de fa 17 anys, i Martorell. Llicenciat en Ciències de la Informació (UAB), aquest periodista ha estat director de RAC1 (2012-2017), de continguts del FC Barcelona (2004-2006) i de Barça TV.

En política, Pujol va ser portaveu de Junts per Catalunya i diputat al Parlament durant la XII legislatura.

De la seva banda, Núria Rovira és nascuda al Vendrell fa 48 anys i a més de les tasques ja esmentades ha treballat com a tècnica de Medi Ambient a l’Ajuntament de Santa Oliva i a l’estudi TDA Arquitectes dels professionals Òscar Tusquets i Carles Díaz.

Al Vendrell és vocal de l’Embarcada, va ser sòcia del grup ecologista GEVEN i actualment és la regidora de Transformació verda, Agenda 2030; Projectes i planificació del municipi; i de Transport sostenible i Residus. Afirma que els seus “àmbits d’interès” són el medi ambient en general, la natura i el paisatge, el territori i l’urbanisme, l’espai públic, el coneixement i el talent, la innovació, l’educació i “la feina ben feta”, es destaca des del seu partit.

Escollits el 23-J
D’altra banda, val a dir que des de Junts per Catalunya ja es va remarcar arran de les eleccions del 23-J que Eduard Pujol “encarna els valors del catalanisme, l’independentisme i el compromís amb el nostre territori”. El partit nacionalista, encara pendent de definir el seu sentit del vot per a la investidura del nou president del govern de l’Estat, ja assegurava arran dels comicis generals que els resultats obtinguts el converteixen en decisiu i “determinant” en la negociació del futur govern a l’Estat, i afirmava també que “ens omplen d’esperança i determinació per continuar treballant pel futur de Catalunya i, per tant, del Penedès”.

Sobre Eduard Pujol, Junts a la Vegueria Penedès explica que “la seva dedicació, experiència i visió per al futur del Penedès han estat recompensades amb un suport contundent dels nostres ciutadans. El penedesenc, qui va ser portaveu de Junts i diputat al Parlament durant la XII legislatura, ha demostrat ser un líder compromès amb el servei públic i amb la defensa dels interessos dels nostres veïns i veïnes”, diu JxCat. “La seva tasca i aportació han estat inestimables per al nostre partit i per al futur de la Vegueria Penedès”, continua la comunicació del partit sobre qui ha pres possessió del càrrec de diputat aquest dijous, 17 d’agost.

Un cop constituït el Congrés, segons JxCat, Eduard Pujol “té la intenció de reunir-se amb tots els alcaldes, reiterant així el seu compromís inqüestionable per aconseguir els nostres objectius com a territori i defensar els interessos del nostre poble”.

Quant a la regidora vendrellenca i nova senadora pel PSC tarragoní, recordem que Núria Rovira Costas va ser escollida com a segona dels 3 membres socialistes que finalment han aconseguit acta a la cambra alta. El quart representant per la demarcació tarragonina és Jordi Gaseni, d’ERC-Esquerres per la Independència.

Núria Rovira va rebre el suport de 5.914 persones del Vendrell, on va ser la candidata més votada de les 27 persones que van rebre algun vot per anar al Senat; mentre que en el global de la demarcació de Tarragona va rebre 104.351 vots i, com apuntàvem, només va ser superada pel primer candidat del PSC al Senat al territori, Manel de la Vega, el qual va rebre 106.923 vots. De la Vega va rebre al Vendrell 5.897 vots; per tant, 17 menys que Rovira al municipi d’on aquesta política és regidora.

També et pot interessar

Comentaris