Som Poble-ERC diu que l’Oficina Antiokupacions del Vendrell no millorarà la seguretat

Jennifer Macia, regidora de Som Poble-ERC, a la roda de premsa d’aquest dijous.
17/08/2023 - 17:00h

El grup a l’oposició acusa el govern vendrellenc de fer polítiques “populistes” sobre aquesta temàtica

L’anunci fet la setmana passada pel govern municipal del Vendrell en el sentit d’emprendre mesures per millorar la seguretat i combatre l’incivisme al municipi, entre les quals la creació d’una oficina per evitar les ocupacions d’immobles, ha estat criticat per la formació política Som Poble-ERC, que en una roda de premsa de la regidora Jennifer Macia, aquest dijous, ha apuntat que són “anuncis populistes que no milloraran la seguretat ni reduiran l’incivisme que pateix el Vendrell”.

“El que cal és un pla integral de seguretat, basat en una anàlisi completa de la situació i aplicat amb criteris socials”, diu Som Poble-ERC.

Aquesta formació que lidera l’oposició municipal a l’Ajuntament del Vendrell creu que “les mesures coercitives i de control sistemàtic, per si soles, estan condemnades al fracàs com s’ha
demostrat en poblacions on ja s’han aplicat”.

Som Poble-ERC apunta l’exemple de la instal·lació de càmeres de videovigilància com “una mesura d’efectivitat molt limitada, ja que en la majoria dels casos no redueix el nombre de delictes, especialment els violents i els que es realitzen contra la integritat de les persones; i fa que altres delictes o conductes es desplacin a zones no vigilades”. “És una mesura més populista que eficaç”, ha explicat l’esmentada regidora.

Som Poble-ERC considera, a més, que si no es fa una anàlisi concreta dels delictes i no s’implanta la figura dels agents cívics, els educadors de carrer i la policia local com a eina integradora i propera a la població, “es tornarà a fracassar”. “No serà suficient la instal·lació de càmeres si no intentem erradicar els problemes de seguretat i incivisme des de la base, amb eines de prevenció i mesures socials d’integració”, s’afegeix des de Som Poble-ERC.

Oficina Antiokupació
Pel que fa a l’anunci de la creació de l’Oficina Antiokupació, Som Poble-ERC l’emmarca en la línia del que han anunciat les administracions del PP a Madrid (amb la presidenta Isabel Ayuso) i a Badalona (a càrrec de l’alcalde, Xavier Albiol) i afirma que és “una concessió a la demagògia de l’extrema dreta sobre aquest problema. Es tracta d’una resposta oportunista a l’alarma social generada pels problemes d’inseguretat que patim i que s’han relacionat amb casos d’ocupació delinqüencial. Però ni aporta res de nou ni es correspon amb el que en realitat s’ha fet”.

Sobre el mateix tema, Som Poble-ERC recorda que l’esmentada oficina és en realitat un grup de treball intern del consistori, sense estructura de funcionament ni pressupost, i que l’any 2017 ja es va aprovar i presentar a la jutgessa degana dels Jutjats del Vendrell un ‘Protocol per a la intervenció en matèria d’ocupacions’ elaborat pels mateixos departaments municipals implicats ara en la nova ‘oficina’.

“Aquesta oficina no resoldrà l’autèntic problema del Vendrell, que és saber quants habitatges buits hi ha i generar una oferta pública d’habitatges socials. Per tant, cal posar mitjans i recursos en l’Oficina de l’Habitatge”, es conclou des de Som Poble-ERC.

També et pot interessar

Comentaris