Primer el Vendrell presenta tres mocions al ple d’agost, una sobre l’empresa Aigües del Vendrell

Seu de l’empresa Aigües del Vendrell.
16/08/2023 - 13:59h

Reclama que s’adoptin mesures per evitar un possible augment dels rebuts pel dèficit econòmic de la societat municipal

El grup municipal Primer el Vendrell presentarà tres mocions sobre civisme, les palmeres de la platja i la situació de l’empresa pública Aigües del Vendrell a la sessió de ple de l’ajuntament prevista per a dilluns que ve, 21 d’agost.

Segons ha avançat el regidor del mateix grup, Lluís Navarrete, la primera moció és sobre civisme. En concret parla del fet que arran de les propostes de l’equip de govern per a la instal·lació de càmeres de seguretat i la confecció d’una nova ordenança de civisme, des de Primer el Vendrell consideren que “com a primer pas, es fa imprescindible la convocatòria de la Comissió de Convivència i Civisme perquè sigui en el marc d’aquesta comissió que es pugui avaluar la situació actual, a la vegada que s’ha de treballar per poder crear un cos d’agents cívics, així com s’han de millorar la gestió de les sancions vinculades a
l’incivisme perquè totes s’acabin cobrant”, s’apunta des del mateix grup.

La segona moció de Primer el Vendrell pel ple del mes d’agost es refereix a la situació de les palmeres de la platja que es volen eliminar segons el que estableix el projecte de renaturalització dunar de les platges del Vendrell fet pel Ministeri de Transició Ecològica seguint les indicacions de l’Ajuntament del Vendrell.

En aquest sentit, Lluís Navarrete diu que “davant algunes afirmacions en els darrers mesos conforme que no s’eliminarien aquestes palmeres, demanem la paralització del projecte per poder redefinir-ho i evitar l’eliminació de les illes de palmeres que hi ha a la sorra de la platja”.

Aigües del Vendrell
Per últim, una tercera moció de Primer el Vendrell és per activar mecanismes davant la situació d’Aigües del Vendrell, societat on l’Ajuntament del Vendrell té una participació majoritària i que ha tingut pèrdues abans d’impostos acumulades en els dos darrers anys de més de 685.000 euros. “Entenem que poden
acabar generant una forta pujada del rebut de l’aigua als ciutadans del Vendrell degut a la mala gestió”, diu Lluís Navarrete.

Per evitar-ho, Primer el Vendrell demanarà al ple municipal que s’adoptin les mesures indicades l’any 2022 per l’Interventor Municipal pel que fa a la reducció de despeses, a la vegada que “s’estableixin projectes a curt termini per tal de reduir les grans pèrdues que hi ha a la xarxa”.

“Per altre banda -continua Lluís Navarrete- desconeixem la situació actual del Pla d’emergència contra la sequera del qual l’equip de govern no ha donat cap mena d’informació, ni a la resta de grups municipals ni a la ciutadania, tenint en compte que l’incompliment en la seva elaboració, en l’aprovació o en la
seva aplicació, pot acabar comportant importants multes”.

També et pot interessar

Comentaris