Vilafranca posa en marxa dos ajuts per millorar la dinamització comercial

24/07/2023 - 12:34h

Amb una partida pressupostària de 240.000 euros de fons municipal serà a partir del setembre quan els locals comercials de la vila podran sol·licitar ajuts

L’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero, i la regidora de Comerç, Lourdes Sánchez, han presentat les primeres mesures que estan portant a terme en l’àrea de Comerç, per tal de facilitar la dinamització comercial de Vilafranca. Aquesta àrea és “estratègica i prioritària, un dels pilars fonamentals de l’activitat econòmica de la vila” assegurava l’alcalde. Per això, ja es va marcar en campanya electoral, l’objectiu d’habilitar mesures d’ajuda al comerç durant els primers 100 dies de mandat. Així en campanya electoral ja es va explicar que s’ampliarien els ajuts municipals en els àmbits d’eficiència energètica i la rehabilitació integral incloent accessibilitat, incorporant els locals situats en planta baixa de tots els barris.

La regidora de Comerç, Lourdes Sánchez, ha explicat que es posen en marxa a partir de setembre dues línies d’ajuts, als quals es podran acollir els locals comercials. El primer ajut s’engloba en el paraigua de l’eficiència energètica i està pensat per a la millora d’aparadors i tancaments dels locals “amb la intenció de modernitzar-los i contribuir a l’estalvi del consum energètic” explicava la regidora. També s’hi contempla el canvi de la il·luminació cap a led i altres aspectes que millorin la sostenibilitat dels locals. Aquesta convocatòria comptarà amb una partida de 120.000 euros. Sanchez recordava que s’ampliaran els ajuts municipals pensant en els tancaments i cobertes incloent els locals en planta baixa. L’Ajuntament posarà en marxa un altre ajut municipal per a la rehabilitació integral de locals comercials i de serveis que es trobin tancats o en mal estat, s’hi inclou la restauració  d’elements protegits que entren dins l’ordenança de paisatge urbà, accessibilitat en general i manteniment. La finalitat d’aquest ajut és que es posin en circulació més locals a tota Vilafranca amb l’objectiu “d’ampliar el teixit comercial de manera general a tots els barris, donant noves oportunitats i prioritzant l’accés als i les joves i les activitats de proximitat i km 0” manifestava la regidora de Comerç. L’ajut també comptarà amb una partida de 120.000 euros. Aquest ajut també inclourà específicament els temes d’accessibilitat, la instal·lació i manteniment d’ascensors, entre d’altres elements que formen part de la rehabilitació integral. Les dues convocatòries d’ajuts, tindran l’acompanyament de la figura d’un tècnic/a que assessorarà les persones que vulguin accedir-hi i els ajudarà en la tramitació. En aquest sentit, la regidora anima a tothom que tingui un local comercial o de serveis tancat a preguntar i informar-se, perquè és molt probable que “puguin entrar dins la convocatòria i donar sortida al seu local. Tenim l’experiència d’èxit en la rehabilitació d’habitatges i estem segurs que aquesta mesura també serà molt positiva per al comerç”.

Amb la posada en marxa dels dos ajuts que avui es presenta en roda de premsa, l’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero, subratlla que “complim el nostre compromís dels 100 primers dies de mandat amb la ciutadania, pensant ja en implementar noves actuacions innovadores pel que fa al comerç”. Per Romero, ha destacat que són ajuts 100% municipals que ajudaran tant a modernitzar locals ja amb activitat econòmica com també incentivarà la rehabilitació de locals buits per posar-los en marxa.

D’altra banda la regidora, Lourdes Sánchez, ha explicat que ha fet arribar una carta de presentació a tots els comerços de Vilafranca, manifestant la seva intenció de treballar conjuntament i mantenir una comunicació fluïda per tal de “crear un entorn favorable per potenciar la competitivitat i donar suport a la innovació i aportar eines que donin resposta als reptes que tenim, pensant en recuperar la capitalitat comercial de la comarca i de la Vegueria Penedès”. L’alcalde ha acabat assegurant que “volem una xarxa de botigues i mercats potent, que generi activitat econòmica i ocupació, contribuint a tenir un entorn urbà més segur i un pols d’atracció de convivència i relació veïnal”. Finalment, Romero ha avançat que ja s’estan preparant noves iniciatives que anirem proposant amb l’objectiu de reforçar l’oferta comercial de la Vila.
 

També et pot interessar

Comentaris