L’Alt Penedès es decanta clarament cap el PSC que s’imposa a gairebé tots els municipis de la comarca

23/07/2023 - 23:35h

Els socialistes han guanyat a Vilafranca, Sant Sadurní, Els Monjos o Gelida

El PSC s’ha convertit en el guanyador indiscutible de les eleccions a l’Alt Penedès. Els socialistes s’han imposat a la pràctica totalitat dels 27 municipis de la comarca i ho han fet amb marcades diferències. La formació vermella, fins i tot, ha guanyat a feus poc propicis en els últims anys com ara Sant Sadurní d’Anoia, La Granada o Avinyonet del Penedès.

A Vilafranca, el triomf del PSC ha estat contundent. Ha aconseguit el 35% dels vots (6.396), practicament el doble que les darreres eleccions generals de 2019 quan es va quedar amb el 18% dels sufragis (3.628 vots). La segona força ha estat ERC amb el 16% (3.052) i la tercera, Junts amb el 15% (2.807). El PP ha recollit 1.408 paperetes i Vox, fins a 1.107.

A Sant Sadurní d’Anoia també ha triomfat el PSC que ha obtingut 2.299 vots (35%), seguit de lluny d’ERC amb 1.384 vots (21%). Junts ha ocupat la tercera plaça amb 891 vots i han destacat els 482 vots del PP i els 305 de Vox.

Als altres dos grans municipis de la comarca, la victòria socialista ha estat encara molt més contundent. A un feu històric com Santa Margarida i Els Monjos, el PSC ha recollit el 41% dels sufragis, per davant d’ERC que s’ha quedat amb el 13%. Per la seva banda a Gelida, més enllà del triomf vermell, ha estat rellevant també la segona posició de Sumar.

Als municipis més petits, l’onada del PSC també ha arribat amb força. Pacs del Penedès, Sant Quintí de Mediona, Avinyonet del Penedès, La Granada, Sant Cugat Sesgarrigues o Castellví de la Marca han estat feus vermells canviant les tendències d’anteriors comicis, tant municipals, com autonòmics i generals.

Per conèixer el resultat per municipis, es pot clicar en aquest enllaç del Ministeri de l’Interior de l’Estat.

També et pot interessar

Comentaris