Agredeix una dona a Vilafranca i cinc Mossos de paisà el detenen

20/07/2023 - 10:48h

Els agents fora de servei estaven sopant en un local de la plaça de Sant Joan i en veure l’acció van interceptar l’individu

Cinc agents dels Mossos d’Esquadra que estaven fora de servei han intervingut la matinada d’aquest dijous en l’agressió que ha fet individu a una dona a la plaça de Sant Joan de Vilafranca.

Els fets han passat cap a la 1 de la matinada quan un home ha agredit una dona que es trobava en un dels locals de restauració de la plaça. En aquell moment, cinc agents dels Mossos que estaven sopant en un dels locals han presenciat els fets i han procedit a detenir l’individu, que ha estat traslladat a la comissaria.

De moment, es desconeix la motivació d’aquesta acció i s’està investigant la relació entre totes dues persones. Fonts dels Mossos d’Esquadra han afirmat que la dona va manifetsar la intenció de presentar denúncia contra el seu agressor. En el cas que no presenti la denúncia, seran els mateixos Mossos que ho faran d’ofici en haver estat testimonis dels fets.

D’altra banda, dimarts una patrulla de la Policia Local va detenir tres persones sobre els quals constava una ordre de detenció judicial a tots ells. Els fets es van produir a primera hora de la tarda quan la Policia local va rebre una trucada informant que havia 3 persones sospitoses dins un vehicle amb matrícula estrangera, estacionat a l’interior de l’aparcament de l’establiment Mac Donald’s. La patrulla va localitzar els individus i va comprovar que sobre ells requeia una ordre de detenció judicial.

Els detinguts constaven amb nombrosos antecedents policials per robatoris amb força. En l’escorcoll del vehicle es van intervenir diverses eines per realitzar delictes de robatori amb força, passamuntanyes i mesurador de distància que podria ser utilitzat per realitzar robatoris amb la tècnica del “butron”. També es va localitzar un telèfon mòbil sostret a l’interior d’un vehicle a Vic, motiu pel qual el seu portador també va ser detingut i es varen instruir diligències judicials. Els individus van passar a disposició judicial. A destacar la col·laboració d’un agent del cos de Mossos d’Esquadra que estava fora de servei que va avisar de la presència dels 3 individus detinguts.

D’altra banda, el mateix dimarts la Policia Local de Vilafranca va impedir dues ocupacions il·lícites d’immobles, en concret en un habitatge del barri de Sant Julià  i en un local del barri del Poble Nou.

En el primer cas, arran d’una avís de la ciutadania, la Policia Local va evitar l’ocupació d’un habitatge per part de dues dones que ja havien obert l’habitatge i canviat el pany. La patrulla va localitzar a la propietat que es va fer càrrec de l’immoble i presentarà denuncia formal del fet. A les dues persones se’ls imputa un delicte d’usurpació d’immoble i s’han instruït diligències judicials. A una de les dues dones li consten diversos antecedents policials.

La segona temptativa d’ocupació va ser en un local del barri del Poble Nou, on tres joves van intentar ocupar-lo. La trucada d’un veí va permetre a la patrulla de la Policia Local localitzar els tres joves que ja havien violentat la porta i canviat el pany i portaven nombroses eines per realitzar delictes contra la propietat que varen ser intervingudes. Els individus, tots ells  multireincidents, acumulen entre tots tres 41 detencions. Els agents de la Policia Local van comptar amb el suport d’altres dotacions i del cos de Mossos d’Esquadra en aquest actuació. A les tres persones se’ls ha imputat un delicte d’usurpació d’immoble i s’han instruït diligències judicials. A l’escorcoll, a un d’ells, se li va trobar un ganivet que va ser intervingut i per la qual cosa va ser denunciat. Les 3 persones també varen ser denunciades administrativament pels greus insults cap a als agents actuants.

A aquests dos incidents, s’afegeix l’actuació conjunta que va tenir lloc el passat dia 13 de juliol en un habitatge del barri de l’Espirall, en què el cos de Mossos d’Esquadra va impedir l’ocupació d’un habitatge i va imputar un delicte d’usurpació als dos individus, també reincidents, que intentaven ocupar-lo.

En aquestes tres actuacions, la Policia Local i el Servei de Convivència i Ciutadania van gestionar el tancament dels immobles per evitar properes ocupacions conflictives i des de Convivència i Ciutadania s’han obert expedients de seguiment dels immobles i de les persones implicades.

D’altra banda, la Policia Local i els Mossos d’Esquadra van aconseguir interceptar dissabte a la matinada un vehicle que s’havia donat a la fuga després que una patrulla de la Policia Local demanés al conductor que s’aturés. El vehicle va fugir en direcció a Guardiola de Font-rubí perseguit per diverses dotacions de la Policia Local i del Cos de Mossos d’esquadra. En la seva fugida va intentar envestir un dels vehicles de la Policia Local per evitar ser interceptat. La persecució es va desenvolupar fins arribar al municipi de Font-rubí i després a la població de la Granada, on se’l va perdre de vista momentàniament. Minuts després una patrulla del Cos de Mossos d’Esquadra va interceptar el vehicle estacionat amb el 3 individus a l’interior. Confirmades les dades del vehicle per part de la Policia Local, es van comprovar els antecedents, i es van escorcollar el vehicle i les persones. El conductor tenia el permís retirat per pèrdua de punts i se li va realitzar la prova d’alcoholèmia donant un resultat final de 0,65 mg/l d’alcohol.

El conductor és investigat per 3 delictes contra la seguretat viària: per conducció temerària amb perill, per conduir amb permís retirat per punts i per conduir sota influència begudes alcohòliques. Per tot plegat se li van instruir diligencies judicials.

També et pot interessar

Comentaris