Setze municipis del Penedès cosumeixen massa aigua i estan exposats a multes

19/07/2023 - 12:23h

Vilobí del Penedès és el de major consum

Fins a 16 municipis de l’Alt i el Baix Penedès tenen un consum excessiu d’aigua. El decret de sequera que va aprovar la Generalitat el març, fixa en 230 litres per habitant i dia el topall màxim de consum al país, i aquests setze municipis penedesencs superen la xifra. Els municipis són Olèrdola, Pacs del Penedès, Sant Martí Sarroca, Sant Sadurní d’Anoia, Banyeres, La Bisbal del Penedès, Subirats, Torrelles de Foix, Vilobí, El Montmell, Sant Quintí de Mediona, Sant Joan de Mediona, Avinyonet, Castellet i la Gornal, La Granada i Castellví de la Marca.

Al capdavant del consum se situa Vilobí del Penedès amb 522 litres per habitant i dia, més del doble del límit que estableix el decret de sequera. Per darrera hi trobem Pacs del Penedès (464 litres), Castellet i la Gornal (421), Sant Joan de Mediona (418) Banyeres (410) i El Montmell (315). Molt a prop de la barrera màxima es queden Castellví de la Marca (238), Sant Sadurní d’Anoia (243) i Subirats (245).

L’Agència Catalana de ‘Aigua (ACA) començarà a sancionar els municipis que incompleixen el límit de consum a partir del 6 d’agost. Des de molts ajuntaments afectats, s’estan duent a terme campanyes informatives per explicar als seus veïns i veïnes la situació i demanar que limitin el seu consum diari.

Les xifres de l’Agència Catalana de l’Aigua corresponen al mes de juny. Pacs del Penedès i Castellet i la Gornal, a l’Alt Penedès, porten quatre mesos consecutius sobrepassant els límits fixats. Amb tot, s’està apreciant un progressiu descens a tots els pobles. Els de xifres més elevades, però, serà difícil que puguin complir les demandes de l’ACA abans de la data del 6 d’agost. El Diari Oficial de la Generalitat va publicar la setmana passada la convocatòria d’ajudes als ens locals per fer actuacions de millora a les xarxes de subministrament.

També et pot interessar

Comentaris