Nomenats els Portants d’Honor de Santa Anna 2023 en un acte a l’EMMPAC del Vendrell

Assumpció Güell, Adela Gea, l’alcalde Kenneth Martínez, la regidora Mariona Figueras, Magda Gual i Josep Solé, aquest diumenge en el nomenament dels Portants d’Honor 2023. (Foto: Ajuntament del Vendrell)
17/07/2023 - 16:19h

Són Adela Gea Almirall, Assumpció Güell Vives, Josep Solé Torra i Magda Gual Lleó

Aquest diumenge a la tarda va tenir lloc a l’Auditori del Tívoli de l’Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC) del Vendrell l’acte de nomenament dels Portants d’Honor de Santa Anna 2023, les quatre persones que ocuparan aquest càrrec honorífic durant la festa major que s’encetarà el proper dimarts 25 de juliol.

Com cada any, es tracta d’un reconeixement institucional a la trajectòria de quatre persones del Vendrell que mereixen ser distingides per algun motiu per la seva contribució en la societat civil local.

Les quatre persones van rebre l’habitual pin de l’àngel de Tobies i el mocador amb els colors blau i verd identificatius del municipi del Vendrell, en un acte presidit per l’alcalde, Kenneth Martínez.

Els quatre Portants d’Honor 2023, anomenats per ordre alfabètic del primer cognom, són Adela Gea Almirall, Magda Gual Lleó, Assumpció Güell Vives i Josep Solé Torra.

Tot seguit, s’esmenten dades identificatives amb els mèrits de cada portant.

Adela Gea Almirall

  • Integrant de la comissió per la celebració dels 700 anys de la Parròquia de Sant Salvador del Vendrell.
  • Membre de l’actual junta de l’Orgue del Vendrell.
  • Membre de la comissió del Premi Teresina Martorell.
  • Membre de Mans Unides al Vendrell.
  • Membre de les comissions per la restauració de l’Orgue del Vendrell.

Magda Gual Llegó

  • Jugadora de tenis des de ben petita, sota el mestratge del Joan Güixens.
  • Jugadora del REIAL CLUB TENNIS BARCELONA 1899, en categoria +60
  • Guanyadora més de 7 vegades del campionat d’Espanya de veterans en categoria individual i 12 vegades campiona en categoria en dobles.
  • La seva posició actual dins la seva categoria és situa de les 5 jugadores millors del tenis mundial.
  • Membre de l’actual junta de l’Associació Musical Pau Casals.

Assumpció Güell Vives

Va néixer el 17 d’agost de 1940 a Valls (Alt Camp), però es va traslladar al Vendrell als 4 anys. Va estudiar a l’escola local i va cursar vels estudis de dibuix i pintura a l’Escola de Belles Arts del Vendrell, amb el Sr.Jané, durant 8 anys. Posteriorment va fer cursets de perfeccionament amb el Sr.Josa i es va posar en contacte amb les tècniques de restauració, policromat, lacat i retaule. El seu estil és figuratiu i va emprar les tècniques del dibuix, l’aquarel.la i l’oli. Prefereix dibuixar del natural.

Ha participat en nombrosos concursos de pintura ràpida a la comarca i ha obtingut molts premis. També ha realitzat diverses exposicions col·lectives i a l’octubre de 1979 va fer una exposició individual a la Caixa de Tarragona del Vendrell. La seva obra es troba a la Comarca i arreu de Catalunya.

Josep Solé Torra

Casteller, jugador d’hoquei i vinculat molts anys al Club d’Esports Vendrell, integrant de la colla infantil de sardanes de la lira, portador del pas de Sant Sepulcre. Mai té un no per resposta, col·laborador i voluntari en diverses entitats. Ha regentat (juntament amb les seves germanes) el bar Montserrat, lloc on han passat gran part de les entitats del poble. Actualment, és cantant del grup Son Rumores!

També et pot interessar

Comentaris