El Vendrell també ofereix el servei ‘Temps per cures’ a l’estiu

La regidora de Feminismes i Drets LGTBIQ+ de l’Ajuntament del Vendrell, Silvia Vaquero.
17/07/2023 - 14:19h

L’Ajuntament remarca que té l’objectiu de promoure la conciliació familiar també durant les vacances escolars

La regidoria de Feminismes i Drets LGTBIQ+ de l’Ajuntament del Vendrell, amb el suport del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat i finançat pel Pla Corresponsables del Ministeri d’Igualtat del Govern central, impulsa el programa ‘Temps per cures’ també durant el període no lectiu de l’estiu.

Sota la premissa de proporcionar temps a les famílies que necessiten conciliar el temps personal i laboral amb el temps per cures, el servei acollirà infants d’entre 3 i 16 anys en diversos punts del municipi i amb activitats diverses. El servei de cures té l’objectiu d’avançar en la corresponsabilitat pública vers les cures i respon a diversos objectius.

Primer, alliberar temps a les famílies, especialment a les dones, a qui majoritàriament s’ha atribuït el Treball de les cures. Segon, consolidar el dret a les cures de les nenes i els nens; i tercer, generar nova ocupació de qualitat en el territori avançant en la igualtat.

Per una banda, aquest juliol s’iniciarà un servei de canguratge a les tardes en un equipament lúdic per a infants de 3 a 12 anys. En concret, s’oferirà al Centre Cívic L’Estació, amb inscripcions prèvies a web de La Ballaruga (laballaruga@fundesplai.org), en la qual es podrà fer una previsió de quan es sol·licita el servei de cangur. L’ estada màxima és de 27 hores al mes i el servei és gratuït. L’accés és universal, tot i que hi ha uns col·lectius prioritaris.

Durant el curs escolar s’inclourà també el servei d’acompanyament per monitors de lleure de les escoles a l’equipament lúdic i també vetlladors pels infants i adolescents amb necessitats educatives especials.
Per altra banda, aquest estiu s’oferirà el servei de Patis Oberts de dues escoles del Vendrell (l’Escola Àngels Garriga i l’IE Àngel de Tobies), que obriran les seves pistes esportives els dissabtes de juliol i agost de 10h a 13h per a infants i joves d’entre 3 i 16 anys. Per aquest servei es pot fer inscripció prèvia al correu info@quiralia.cat o a la mateixa porta de l’escola els 30 primers minuts de l’activitat.

Aquest servei incorpora monitors de lleure. També s’inclou la figura de vetllador pels infants i adolescents amb necessitats educatives especials. L’estada no és limitada ni hi ha criteris de priorització.

També et pot interessar

Comentaris