La Xarxa de Televisions Locals de Catalunya estrena ‘Patrimoni de llegenda’, obra de dues vilafranquines

Jordina Biosca i Núria Repiso, responsables dels reportatges.
14/07/2023 - 13:33h

La sèrie de dotze capítols l’han promogut Jordina Biosca i Núria Repiso i s’oferirà a la majoria de canals a partir de diumenge

Dues vilafranquines, Jordina Biosca i Núria Repiso, són les autores del programa televisiu ‘Patrimoni de llegenda’ que s’estrenarà aquest diumenge a la majoria de televisions de la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya.

Es tracta d’un sèrie cultural i divulgativa feta a través de la narrativa i el patrimoni. Se n’han fet una dotzena de capítols vinculats al patrimoni material i immaterial de Catalunya i la seva rondallística. A través de la presentadora, Jordina Biosca, des descobreix la llegenda, el paisatge, la cultura i el patrimoni de diferents indrets del país.

Tant la presentació com la narració són amenes, properes i pensades per a tots els públics, cuidant sempre el llenguatge i la riquesa lingüística, segons s’apunta des de la promotora d’aquesta iniciativa. Cada capítol té una durada diferent i també serà diferent l’emissió horària dels canals que l’oferiran.

‘Patrimoni de llegenda’ compta amb la presentació, guió i gestió de continguts de Jordina Biosca i la filmació, edició i realització és a càrrec de Núria Repiso; com apuntàvem, dues vilafranquines. La música original és de David Garcia i Víctor Martínez, mentre que la imatge gràfica és a càrrec de l’empresa vilafranquina Ladyssenyadora i la producció, d’Associació Artística Triskel.

Qui són?

Pel que fa a les dues vilafranquines impulsores del projecte televisiu, Jordina Biosca és narradora des de fa 20 anys, i ha treballat per tot Catalunya i per l’Estat espanyol explicant històries en teatres, museus, cementiris, al carrer, biblioteques i altres llocs. A més, per exemple, és directora del Festival EVA, En Veu Alta des del 2005; i gerent del servei de voluntariat cultural lector EVA354 i de la sala d’espectacles La Cisterna de Vilafrnaca.

I Núria Repiso és una creativa audiovisual amb més de 35 anys d’experiència, autodidacte, emprenedora i polivalent. Aficionada als esports de muntanya i de neu des dels 20 anys, remarca que ha pogut adaptar la seva afició a la meva professió. L’any 1996 va crear la productora audiovisual TN Produccions, i després de 25 anys fent treballs audiovisuals diversos i programes setmanals de temàtica d’esports d’aventura i de neu per a televisions autonòmiques, regionals i locals espanyoles, ara dirigeix la seva pròpia productora “360 VISUAL”.

Sobre el projecte engegat amb Jordina Biosca, Repiso remarca que és una amiga i companya de caminades i que “em fa especial il·lusió ja que aquesta proposta té diferents relleus professionals a explotar: donar visibilitat al territori, aconseguir que s’escoltin les històries, i la feina feta per dones”.

També et pot interessar

Comentaris