L’alcalde de Torrelles formarà part del govern de la Diputació

13/07/2023 - 09:44h

Els diputats independents de Junts votaran a favor del PSC per arribar a la presidència després de tancar un acord per assolir inversions estratègiques a la vegueria

Els diputats independents de Junts, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i l’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, formaran part del govern de la Diputació de Barcelona, segons ha publicat l’ACN. Així ho han dit després d’arribar a un acord en “destacades inversions estratègiques” per a les comarques de l’Alt Penedès, Anoia i Garraf. D’aquesta manera s’amplia el suport perquè la socialista Lluïsa Moret sigui escollida avui presidenta de l’ens supramunicipal. Comptarà amb els vots dels diputats del PSC, dels Comuns, del diputat de Tot per Terrassa i dels dos independents d’Impulsem Penedès que estan integrats al grup de Junts, sumant un total de 25 vots. Superant així els 23 que sumen Junts i ERC.

Alcaldes i alcaldesses de les tres comarques han signat un document sota el títol ‘Acord de Sant Quintí de Mediona’ de suport a la decisió de formar part del govern de la Diputació. Concretament està signat pels alcaldes i alcaldesses de Puigdàlber, Santa Fe del Penedès, Font-Rubí, Castellví de la Marca, Olèrdola, Avinyonet, Torrelles de Foix, Sant Quintí de Mediona, Montmaneu, La Torre de Claramunt, La Llacuna, Cabrera d’Anoia, Veciana, Cubelles, Sant Pere Sallavinera, Canyelles, Calonge de Segarra, i Igualada.

Un acord que suposa, segons expliquen, un programa “d’inversions estratègiques” per a les tres comarques per aquest mandat 2023-2027, als ajuntaments, a les mancomunitats i als consells comarcals de la Vegueria del Penedès. Per desenvolupar projectes d’equilibri territorial, de desenvolupament econòmic i turístic, d’àmbit social, de reptes vinculats al canvi climàtic i infraestructures per a l’estalvi d’aigua, entre d’altres.

Impulsem el Penedès, creat amb l’objectiu de defensar la veu del territori allà on tingui representació, entén la Diputació de Barcelona com una de les principals institucions al servei dels Ajuntaments. I, segons argumenten, aquest fet ha estat “decisiu” per arribar a aquest acord, el qual “prioritza clarament el territori, que vol ser tractat d’acord amb la seva singularitat i les seves potencialitats dins la demarcació de Barcelona”.

Tot i desmarcar-se de Junts a la Diputació, Impulsem el Penedès assegura té la voluntat de “seguir treballant per construir un espai polític central amb forces polítiques com Junts per Catalunya, els quals han estat capaços de crear la coalició Compromís Municipal que ha donat uns grans resultats arreu del país”.

També et pot interessar

Comentaris