La vilafranquina Anna Gonzàlez Rosell rep la prestigiosa beca de la Fundació ‘La Caixa’

La jove Anna Gonzàlez Rosell i, a la dreta, el moment del lliurament de la beca per part dels Reis d’Espanya.
12/07/2023 - 17:31h

Li han atorgat aquest dimecres els Reis d’Espanya en un acte a l’Auditori de CaixaFòrum de Madrid

La jove vilafranquina Anna Gonzàlez Rosell ha rebut aquest dimecres, en un acte celebrat a l’Auditori de CaixaFòrum a Madrid, una de les prestigioses beques de la Fundació ‘La Caixa’ per a la promoció del talent a un centenar d’estudiants universitaris excel·lents de diversos punts de l’Estat. En concret, són nascuts en 28 províncies diferents i Barcelona és precisament la que més n’aporta, amb 26, seguida per Madrid, amb 12.

La 41ª edició de la cerimònia d’entrega de les beques de postgrau a l’estranger de la Fundació ‘La Caixa’ ha estat presidida pels Reis d’Espanya, el centenar de joves becats han estat seleccionats per la seva excel·lència entre 978 candidats i han estat admesos en algunes de les millor universitats del món.

Amb aquest programa de beques, la Fundació ‘La Caixa’ ofereix un programa de suport per cursar estudis de màster, doctorat o projectes predoctorals d’investigació científica i técnica.

L’acte de lliurament ha comptat, a més dels Reis d’Espanya, els joves becats i familiars d’aquests, amb l’assistència de la vicepresidenta primera del Govern espanyol i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño; el ministre d’Universitats, Joan Subirats; i el vicepresident de la Fundació ‘La Caixa’, Juan José López Burniol. El president de ‘La Caixa’, Isidre Fainé, no hi ha pogut assistir per trobar-se convalescent d’una intervenció quirúrgica.

Des de l’inici d’aquest programa de beques, la Fundació ‘La Caixa’ ha invertit uns 200 milions d’euros a la formació de 3.784 estudiants a l’estranger. Aquest 2023 hi ha destinat 10,7 milions d’euros i el cost mitjà de cada beca concedida és de 90.000 euros. No ha trascendit l’import individualitzat per a cada jove.

Qui és?

Anna Gonzàlez Rosell, nascuda a Vilafranca del Penedès fa 26 anys, va estudiar a l’escola Montagut de Vilafranca. El 2019 es va graduar en química a l’Institut Químic de Sarrià-Universitat Ramon Llull i va obtenir la prestigiosa Beca Balsells per seguir els seus estudis a la Universitat de Califòrnia–Irvine.

Allà hi ha cursat un màster en ciència i enginyeria de materials i actualment hi cursa el Doctorat.
La seva recerca està enfocada en entendre la relació entre estructura i propietats de nanoclusters de plata estabilitzats per ADN (Ag-DNAs).

Així mateix, Anna Gonzàlez i el seu equip han vist plublicada recentment part de la seva recerca a la prestigiosa publicació nord-americana ‘Journal of the American Chemical Society’, que mostra el descobriment de lligands de clorur addicionals en Ag-DNAs.

Aquest descobriment té implicacions prometedores per expandir la diversitat de les relacions estructura-propietat d’ Ag-DNAs i potencialment usar aquests emissors per a aplicacions biofotòniques i biomèdiques.

També et pot interessar

Comentaris