Primer el Vendrell denuncia irregularitats en el nomenament dels consellers de RTV El Vendrell

Lluís Navarrete, en una roda de premsa aquest dilluns.
11/07/2023 - 10:30h

Lluís Navarrete remarca que en el procés es van vulnerar articles dels estatuts i el Reglament d’organització i funcionament del servei públic audiovisual del municipi

El grup municipal Primer el Vendrell denuncia que el passat divendres 7 de juliol es va convocar de manera irregular una junta general de la societat El Vendrell Comunicació SLM per aprovar el nomenament de consellers “saltant-se l’establert en els Estatuts i el Reglament d’organització i funcionament del Servei Públic audiovisual local del Vendrell”, diu el regidor Lluís Navarrete. 

Segons ha denunciat el representant de Primer el Vendrell, la convocatòria no contemplava la possibilitat de ser no presencial com estableix els estatuts i no va ser convocada per qui determina els estatuts que ho ha de fer.

A més pel nomenament dels consellers, que era l’únic punt de l’ordre del dia, Navarrete afirma que és imprescindible un informe del Consell Assessor, òrgan que no s’ha renovat després d’haver caducat degut a la finalització del mandat 2019-2023.

Però tot i les queixes del regidor Lluís Navarrete, “tant pels defectes en la convocatòria com dels acords en la propia junta, ni l’alcalde ni la secretaria municipal van manifestar res, i es va tirar endavant la Junta i procedint-se a la votació, que no va aconseguir els 2/3 que estableixen el Reglament però encara i així es va donar per aprovat el punt”, es diu des del grup municipal.

Tràmit al CAC

“Davant la situació d’indefensió en la que es va trobar el nostre regidor, hem presentat recurs davant la secretaria municipal i he posat en coneixement del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) uns fets que van en contra de les normes més bàsiques, incompliment dels estatuts socials, del Reglament d’organització i funcionament del Servei Públic audiovisual local del Vendrell i, per tant, de la Llei de l’Audiovisual de Catalunya”, es destaca des del mateix grup municipal.

“No és la primera vegada que el Govern de Kenneth Martinez i del regidor Christian Soriano com a president del Consell d’Administració es salten les normes; ja va passar quan van voler fer nomenar un gerent sense el corresponent informe del Consell Assessor i que va ser aturat en el darrer moment per un informe negatiu de la secretaria”, recorda Lluís Navarrete.

El mateix regidor, d’altra banda, ha volgut comunicar que fa uns dies va ser notificat per anar al Jutjat com a testimoni, “en un procediment en instrucció a on figura com investigat el senyor Christian Soriano, regidor del consistori i president del Consell d’administració per una denuncia de la Fiscalia”. Segons ha dit Lluís Navarrete, en el jutjat li van fer preguntes sobre diverses actuacions de Soriano com a president i conseller delegat de la societat municipal el Vendrell Comunicació SLM. 

En aquest sentit, va posar aquests fets en coneixement de l’alcalde per demanar-li que “davant d’aquesta greu situació i pel  bon nom de la societat municipal El Vendrell Comunicació SLM i dels seus treballadors, i a l’espera de veure com queda la resolució de la situació judicial, que no nomenés al senyor Christian Soriano com a conseller de la Ràdio Televisió El Vendrell. D’aquell escrit, del que no s’ha rebut cap resposta, l’alcalde ha decidit tornar a  proposar al senyor Soriano com a conseller i el vol nomenar saltant-se el que determinen els estatuts i el Reglament d’organització de la Ràdio Televisió del Vendrell”.

Primer el Vendrell enten que aquesta no ha de ser la forma en la que es gestioni una empresa amb capital integrament municipal, i els fets que van passar divendres els qualifiquen com a “molt greus i demostren una vegada que el senyor Martinez i el senyor Soriano volen utilitzar la ràdio televisió pública sense que aquesta tingui cap mena de control”.

Recursos per dos plens municipals

Per altra banda, divendres 7 de juliol també es va celebrar dos plens extraordinaris i des de Primer el Vendrell creuen que alguns d’acords s’hauran de declarar nuls  i, per tant, ja ha procedit a presentar els corresponents recursos. Els recursos s’han presentat sobre dos punts de l’ordre del dia:

En primer lloc, sobre l’acord per posar nom a la pista d’atletisme, en el que Primer el Vendrell no té cap problema amb el nom (el de qui va ser regidor Joaquin Seijo), sino que s’ha fet “sense complir l’article 10 del Reglament del Nomenclator que obliga a que per iniciar l’expedient s’ha de fer per escrit i en aquest cas segons l’alcalde, que s’ha saltat l’establert en el Reglament, es va fer de manera verbal”.

El regidor Lluís Navarrete va demanar en el ple que es retirés el punt, però Kenneth Martínez “va decidir fer que es votés i només va ser aprovat pel govern amb tota l’oposició en contra”.

La segona va ser que es vol fer una subvenció de 80.000€ corresponents al cànon de l’aigua a una entitat privada. “Aquest fet és especialment greu ja que per una banda que només es poden destinar els diners del cànon a obres en la xarxa municipal i que donada la situació econòmica amb pèrdues molt importants d’Aigües del Vendrell fa que qualsevol import del cànon s’hauria d’estar destinant a reduir les pèrdues dels milions de litres que es produeixen en la xarxa municipal”, es conclou des de Primer el Vendrell.

També et pot interessar

Comentaris