ERC denuncia la gestió sense contracte de la llar d’infants de Sant Jaume dels Domenys

La llar d’infants ‘Els Petits Arcs’ de Sant Jaume dels Domenys (Foto: ERC Sant Jaume)
10/07/2023 - 19:00h

El grup municipal presenta una reclamació a la bústia d’ètica municipal per la “mala gestió” del grup Endavant Sant Jaume i en demana responsabilitats

Xavier Urgell, membre del grup municipal d’Esquerra Republicana (ERC) de l’Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys, ha demanat la convocatòria de la comissió de seguiment del Codi ètic i de conducta dels càrrecs electes del consistori domenyenc, en un termini màxim de 60 dies a partir de la sol·licitud, per abordar una presumpta irregularitat en la gestió de l’escola bressol municipal ‘Els Petits Arcs’.

A més, reclama al departament d’Alcaldeia la sol·licitud d’un informe als serveis jurídics de l’ajuntament per valorar si existeixen inicis de responsabilitats legals per la situació que denuncia Urgell.

En concret, ERC considera que el grup Endavant Sant Jaume ha vulnerat dos articles de l’esmentat codi ètic pel que fa a la contractació de la gestió de l’esmentada escola bressol. Segons ERC, el contracte va ser signat el 4 d’agost del 2014 i l’última pròrroga aprovada va finalitzar el 31 d’agost del 2019; per tant, la gestió hauria funcionat de manera irregular -sense contracte- des de fa uns 4 anys.

Amb tot, sempre segons el mateix grup municipal, no s’ha signat cap altre contracte i, en canvi, la gestió “s’ha seguit prestant i facturant”. “L’any 2019 el servei el prestava CLECE, SA a raó de 9.316,06 euros mensuals; l’any 2023 el servei el presta KOALA a raó de 13.415,44 euros mensuals, amb una factura de 10.483,24 euros i una altra de 2.932,20 euros per i2-i3”, explica ERC.

El grup creu que Endavant Sant Jaume ha vulnerat l’article 15 de l’esmentat Codi ètic “ja que a banda de factuar el servei sense contracte, no s’ha dissenyat el servei per garantir la màxima eficiència, no es controla correctament la seva execució i facturació i no s’ha obert el procediment per la participació d’altres empreses”.

Així les coses, ERC ha fet l’esmentada petició de convocatòria de la comissió de garantia i seguiment del Codi ètic i de conducta dels càrrecs electes de l’Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys.

També et pot interessar

Comentaris