Els Xicots carreguen el primer castell de vuit de la temporada

10/07/2023 - 09:00h

La colla vilafranquina de la camisa vermella ha coronat el 4d8 en la diada de la festa major de la Granada

Aquest dissabte a la tarda els Xicots de Vilafranca han participat a la diada castellera de la Festa Major de la Granada, on han fet el primer castell de 8 pisos de la temporada. A l’actuació han estat acompanyats de la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau.

Els Xicots han obert plaça directament amb el gran repte del dia, l’atac al primer carro gros de la temporada. El castell, amb una nombrosa pinya vermella, ha pujar decidit a la primera, i fins l’entrada de dosos tot estava controlat, però amb l’aleta, i l’inici del descens de la canalla s’han anat perdent les mides del castell, fins que s’ha trencat quan els dosos iniciaven la seva sortida. El rotllo dels Xicots no ha celebrat el castell carregat, tot i ser el primer castell de 8 de la temporada, ja que queda pendent el gran objectiu de la colla, descarregar-lo, fita que no assoleix des de finals de 2019. Tot i així, cal remarcar que un any més, i ja en son 26 de consecutius (exceptuant els dos anys de pandèmia) els Xicots assoleixen el nivell de 8 pisos, de forma ininterrompuda des de el primer carregar per la seva Festa Major de 1998.

En segona ronda han encarat el quart 4d7 amb l’agulla de la temporada. L’estructura s’ha completat amb seguretat i confiança, superant així amb una nova estructura de set i mig, la caiguda del carro gros de la ronda anterior.

Per finalitzar les rondes de castells, han rebaixat pretensions, i han completat el 3d7, castell amb estrenes de canalla, i que ha significat el 25è castell de 7 pisos de la temporada. Els Xicots han finalitzat l’actuació amb 4 pilars de 4 simultanis, i amb dos pilars de 4 al balcó de l’Ajuntament, on s’hi han anat enfilant tots i totes les components de la canalla de la colla.

La Colla de Sant Pere i Sant Pau per la seva banda ha completat el 5d7, el 4d7 amb l’agulla, el 4d7, i han acabat amb un vano de 5.

El pròxim compromís dels Xicots serà aquest dijous a la nit, en un acte de suport a la lluita contra la ELA, al recinte modernista de Sant Pau a Barcelona, i ja a nivell de diades castelleres, el cap de setmana del 22, amb un doblet d’actuacions a Masquefa i Vilanova i la Geltrú.

La cap de colla dels Xicots, Tamara González, ha fet una crida a intensificar els propers assajos, per a donar continuïtat a la feina feta fins ara, i poder assolir descarregar aquest carro gros, abans de la Festa Major vilafranquina.

Assajos generals els dimecres a les 21h. i els divendres a partir de les 22h, i també assaig especial de torres i pilars els dimarts a les 21h. La colla convida i anima a tothom a apropar-se i donar un cop de mà.

També et pot interessar

Comentaris