Impulsem el Vendrell demana al govern que faci complir l’Ordenança de Convivència i Civisme

L’edifici principal de l’Ajuntament del Vendrell.
06/07/2023 - 18:59h

Considera que l’anunci fet pel regidor de Seguretat ciutadana per fer-ne una de nova suposa fer un “acte propagandístic” amb el civisme

Arrel de la proposta del regidor de Seguretat Ciutadana del govern municipal del Vendrell, Christian Soriano, de redactar una nova Ordenança de Convivència i Civisme, des del col·lectiu cívic Impulsem el Vendrell es vol manifestar que aquesta declaració d’intencions és “un acte més de propaganda sense sentit”.

El col·lectiu afirma en un comunicat que l’Ajuntament del Vendrell ja disposa d’una Ordenança del Civisme i la Convivència del Vendrell. “És un text molt complet que recull moltes de les pràctiques incíviques del dia a dia i com poder-les resoldre, a més de disposar i regular un cos d’agents cívics. Entre altres, tracta no només el comportament de les persones a la via pública, sinó també la tinença d’animals, la gestió de residus”, afirma.

“Per tant, les proclames del regidor Soriano no deixen de ser un acte propagandístic més dels que veiem habitualment en aquest govern, ara format pel PSC i el PP, en el que és més important la fotografia que no realment treballar per les vendrellenques i vendrellencs”, afegeix Impulsem el Vendrell.

“Unes proclames propagandístiques que tenen el seu punt ridícul quan visita la Policia Nacional, que a Catalunya només s’encarrega de la tramitació del DNI i passaport i d’estrangeria”, continua el col·lectiu en l’esmentat comunicat.

Segons Impulsem el Vendrel, “el que realment necessiten les vendrellenques i els vendrellencs és que s’apliqui realment l’Ordenança vigent en tot el seu abast, amb la màxima celeritat i aplicant les mesures correctives necessàries perquè certes conductes incíviques no es repeteixin ni es cronifiquin. No serveix de res aprovar Ordenances si després no es compleixen”.

A més a més, des d’Impulsem el Vendrell es conclou que es recuperi la figura de l’Agent Cívic, “ja que la seva tasca és molt important en un moment en el que es viuen sovint situacions incíviques sense haver de saturar la policia local o els Mossos d’Esquadra”.

També et pot interessar

Comentaris