Educació denega l’ampliació de l’escola bressol per acollir l’augment de sol·licituds de plaça per al curs 2023-24

Imatge de l’antiga escola on s’ubicarà l’alberg turístic
29/06/2023 - 12:24h

Aquesta decisió deixarà un total de 18 infants del municipi sense possibilitat d’accedir a una plaça

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha rebut aquesta setmana una comunicació del departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya en què s’informa que no atendrà la petició del municipi d’ampliar temporalment la llar d’infants municipal Alt Foix. El centre disposa de 13 places i per al proper curs 2023-24 s’havien rebut un total de 31 sol·licituds. Aquesta decisió deixarà un total de 18 nens i nenes del municipi sense possibilitat d’accedir a una plaça a la llar d’infants.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha mostrat el seu profund malestar per la manca de sensibilitat i coherència del departament d’Educació i seguirà treballant per tal de reclamar i assolir una solució a les famílies que no podran escolaritzar els seus fills al municipi.

“És incomprensible que el mateix departament d’Educació que el curs passat va impulsar la gratuïtat d’i2, es desentengui ara d’aquesta decisió que ha motivat l’increment de sol·licituds per part de les famílies”, ha manifestat l’alcalde, Sergi Vallès.

“Demanàvem una solució provisional per tal d’encabir al mateix centre aquest augment de sol·licituds pel curs vinent. Tan sols tenim autoritzades 13 places a un municipi que en els darrers anys ha augmentat la seva població, amb l’arribada de moltes famílies joves i amb fills petits. Amb aquesta decisió no només castiguen als veïns i al municipi, si no també a l’excel·lent equip de professionals i a un servei essencial a Torrelles de Foix”, ha conclòs.

Nou aparcament municipal al costat de l’escola Guerau de Peguera

Per altra banda, l’Ajuntament de Torrelles de Foix ha anunciat també aquesta setmana la creació d’un nou aparcament municipal amb capacitat per a uns 50 vehicles en un terreny situat al costat de l’escola Guerau de Peguera, després d’arribar a un acord de cessió amb la propietat.

Amb aquesta mesura es vol facilitar la mobilitat i millorar la seguretat a l’entorn del centre educatiu. En les properes setmanes s’iniciaran els treballs d’arranjament i adequació de l’espai, per tal que estigui a punt al setembre amb l’inici del nou curs escolar.

També et pot interessar

Comentaris