Autisme amb Futur farà el pregonet de la Festa Major dels Petits

06/06/2023 - 12:20h

Comptarà amb la participació de diverses famílies de l’associació amb fills i filles d’edats diferents

Els administradors i les administradores de la Festa Major, Anna Benach, Laura Cabezas, Oriol Bertran, Laura Bages i Jacques Planas, han anunciat que l’associació Autisme amb Futur serà l’encarregada de pronunciar el pregonet de la Festa Major dels Petits 2023, que es farà el dia 1 de setembre a les 16.30h a la Rambla de Sant Francesc.

Autisme amb Futur és una associació de famílies de persones amb la condició de l’espectre autista de la comarca del Penedès i Garraf. Aquesta condició, també coneguda com a TEA, deriva d’una afectació del neurodesenvolupament que condiciona, principalment, les competències habituals de l‘ésser humà per relacionar-se, comunicar-se i compartir interessos comuns amb altres persones. Des de l’associació tenen molt clar que “amb l’atenció i els recursos adequats, els nostres fills i filles poden tenir un futur millor”. També volen donar suport i acompanyament a altres famílies amb la mateixa situació, sobretot “a aquelles que tot just acaben de rebre el diagnòstic”. En aquest moment, “s’inicia, en la majoria dels casos, un procés de dol on es necessita suport i acompanyament”.

Dolors Garcia i Trini Bové, presidenta i coordinadora de l’associació, comenten que encaren la proposta “amb molta il·lusió”. Confessen, a més, que els servirà de canal “per sensibilitzar, conscienciar i proporcionar més informació sobre l’autisme al conjunt de la societat vilafranquina i penedesenca.”

Des d’Autisme amb Futur ja ha començat a treballar per definir el contingut i la posada en escena del pregonet. Avancen que comptarà amb la participació de diverses famílies de l’associació amb fills i filles d’edats diferents. Més enllà d’exposar com és el dia a dia d’una persona amb autisme, explicaran les seves vivències vinculades a la Festa Major.

També et pot interessar

Comentaris