Montse i Joan Amat, dos germans es convertiran en alcaldes de la Granada i Pacs

01/06/2023 - 12:06h

Mai a Catalunya des de la democràcia i en una mateixa legislatura havien coincidit dos germans com a batlles

A Catalunya mai en democràcia i en una mateixa legislatura dos germans havien estat alcaldes i, a més, amb majoria absoluta. Els resultats de diumenge han volgut que el Joan i la Montse Amat i Domènech siguin a partir del 17 del juny alcalde i alcaldessa de La Granada i Pacs del Penedès respectivament. Sortits d’una família política, es dona la coincidència que el seu avi Joan Domènech va ser el primer alcalde de La Granada en democràcia. Ho va ser durant dotze anys i la germana gran, la Mireia va ser regidora i consellera comarcal l’any 1999. El Joan té 41 anys i porta dotze anys com a regidor a l’Ajuntament. El 2015 es va presentar com a número 2 de la llista d’Entesa que liderava Diego Díez de los Rios i va formar part del govern com a primer tinent d’alcalde. Va ser el 2019 quan va encapçalar la llista d’Entesa, però tot i ser la força més votada el pacte CiU-PSC el va desplaçar a l’oposició. Ara, quatre anys després, podrà exercir per primera vegada d’alcalde en unes eleccions on ha obtingut un ampli suport amb 652 vots, gairebé 150 més que fa quatre anys.

“A casa sempre ens ha motivat poder participar i fer coses pel municipi”, diu. I la millor manera contínua dient és “poder aportar el nostre granet de sorra pel poble”. Tots dos ho han fet sota les sigles d’ERC tot i que la Montse la seva marca blanca era Pacs Batega. El Joan continua valorant la resposta dels ciutadans al seu poble assegurant que “s’ha fet justícia a la trajectòria del grup. Penso que tenim un grup molt potent de persones que tenen moltes ganes de treballar pel municipi”, reflexiona.

La Montse té 44 anys i es presentava per primera vegada en un partit polític i a més com a cap de llista. El resultat: victòria amb el suport de 310 vots que li donen 4 regidors i que per set vots no en va aconseguir un més. Ella ha estat una persona molt implicada al municipi participant a l’AFA, al Consell Escolar, al Consell de la Dona, a la Comissió de Festes. “Al setembre quan vam començar a construir l’equip vaig veure l’interès de tantes persones que em va motivar moltíssim”. Es considera una persona molt propera i creu que això ha influït molt en la decisió final. Es planteja primera que tot obrir les portes de l’Ajuntament. “Que la gent ens vegi propers”. En aquest sentit vol que s’acabin els protocols d’instàncies i té la voluntat d’oferir a l’altre partit que es presentava formar un govern unitari. Però té ben clar que vol treballar pel benestar de les persones a través d’uns serveis mínims com poden ser una botiga o una farmaciola. I conclou afegint que el seu germà li ha donat molts consells i que tot plegat li ha anat “molt bé”.

També et pot interessar

Comentaris