Francisco Romero recupera l’alcaldia de Vilafranca per al PSC

29/05/2023 - 00:37h

Els socialistes arriben als 8 regidors després de superar en 1.400 vots Junts, que en perd més de 2.000 i es queda amb 5 representants

L’Ajuntament de Vilafranca no només tindrà una cara nova al capdavant sinó que també estarà encapçalat per un altre partit. Les urnes han donat al PSC 4.593 vots, gairebé un miler més que ara fa quatre anys i la seva representació al consistori s’enfila fins als 8 regidors, tres més que l’anterior legislatura. L’electorat, en canvi, no ha donat tot el suport esperat ni a Junts ni a ERC. La candidatura d’Aureli Ruiz, que aspirava a revalidar l’alcaldia, ha perdut més de 2.000 vots, xifra que la deixa amb només 5 regidors, mentre que la llista republicana de Pere Sàbat, amb una pèrdua de prop de 800 vots, es manté amb els 5 regidors que ja tenia.

La festa es va apoderar ben aviat de la seu del PSC vilafranquí, quan a mesura que anava avançant l’escrutini ja es veia que la inèrcia guanyadora es podia mantenir fins al final. Amb una seu plena de militants i simpatitzants, i sota una pluja de confeti, Francisco Romero era la viva imatge de la felicitat: “He tingut molts reptes professionals però el meu somni era ser l’alcalde de Vilafranca i ho he aconseguit”. Romero no es va oblidar de tota la gent que ha col·laborat en l’assoliment d’aquesta fita: “Pujar i guanyar feia 24 anys que no passava. No ha estat fàcil”, ha dit. Els socialistes volen assaborir la seva victòria i diuen que ja hi ha temps de pensar en possibles pactes. La mà extesa hi és i la nintenció és parlar amb tothom. Per al PSC, “volem aconseguir una nova etapa, amb nous projectes i iniciatives”.

L’altra cara de la moneda era a la seu de Junts, on Aureli Ruiz lamentava l’alt índex d’abstenció a Vilafranca i assegurava que els resultats deixaven clar que l’electorat havia castigat l’independentisme. Ruiz reconeixia que “el PSC ara cotitza bé i l’independentisme està desgastat”. La decepció estava dibuixada a les cares de la candidatura però Junts ha tancat files amb el seu cap de llista i li dona suport tot i que Aureli Ruiz ja parlava de reflexionar perquè “no és el mateix estar al govern que a l’oposició i, si estic a l’oposició, lògicament, m’hauré de replantejar moltes coses”. En qualsevol cas, és un escenari encara per aclarir i Ruiz es mostra convençut que “si estem al govern puc aportar molt”.

ERC destacava la baixa participació com un dels elements més negatius de la jornada, fet que demostra que “el sistema no acaba de donar respostes a les voluntats de la gent”, segons Pere Sàbat, que destacava també el vot de càstig que s’ha endut l’independentisme. El líder republicà, però, valorava que la formació ha aconseguit mantenir la mateixa representació i això demostra “que tenim un projecte arrelat a la ciutat”. Pel que fa a possibles pactes, Sàbat ha insistitr en què “la ciutadania ens ha donat 3.000 vots per defensar el nostre programa electoral. Si algú vol tirar endavant les nostres propostes, trobaran en nosaltres el millor dels aliats”.

La CUP ha mantingut els dos regidors que ja tenia, tot i la baixada del voltant de 450 vots, però havent-se quedat altre cop a una vintena de vots del tercer regidor. La candidata Marta Soler es mostrava satisfeta d’haver mantingut percentatges, tot i el descens de vots i destacava, especialment, que Vilafranca “és una de les poques ciutats on no ha entrat l’extrema dreta”. Amb els resultats a la mà i tenint en compte la victòria del PSC, els cupaires ja s’autodescarten per entrar a la roda de pactes post electorals.

També et pot interessar

Comentaris