Més de 300 alumnes de segon de batxillerat podran fer la selectivitat a Vilafranca

23/05/2023 - 09:29h

Per primera vegada, tots els aspirants podran fer les proves en dos centres de secundària de la vila

Més de 300 alumnes de Vilafranca i comarca podran fer enguany la selectivitat a Vilafranca. És la primera vegada que tot l’alumnat de segon de batxillerat que es presenti a aquestes proves les podran fer a la vila sense haver-se de desplaçar i ho faran en dos centres de secundària , l’institut Milà i Fontanals i l’Eugeni d’Ors.

La selectivitat es farà els dies 7, 8 i 9 de juny. Fins divendres 26 de maig està obert el termini de matriculació per a l’alumnat que enguany cursa 2n de Batxillerat, 2n de Cicles Formatius de Grau Superior o que tinguin el títol de tècnic superior.

L’any 2020, i a causa de la pandèmia de la COVID, l’alumnat ja van poder fer les proves als instituts Milà i Fontanals i Alt Penedès. L’any 2021, aproximadament la meitat de l’alumnat les va fer a Vilafranca, mentre la resta va haver de desplaçar-se a Vilanova. Al 2022 la totalitat de l’alumnat va haver de desplaçar-se de nou a la capital del Garraf.

La regidora d’Educació, Xell Montserrat, explica que el compromís inicial és que Vilafranca aculli les proves “almenys durant els propers 5 anys, la qual cosa farà més fàcil la realització dels exàmens, evitant desplaçaments cap a altres comarques. Agraeixo també el suport imprescindible dels dos centres, ja que faran un esforç organitzatiu intern suplementari per posar a disposició les aules per a les PAU”.

També et pot interessar

Comentaris