Controlat l’incendi forestal que va començar aquest divendres a la tarda a Bonastre

Primers moments de l’incendi d’aquest divendres. (Foto: Ajuntament de Bonastre)
12/05/2023 - 17:27h

Els Bombers de la Generalitat hi han arribat a destinar 57 dotacions, entre les quals mitja dotzena de mitjans aeris

Els Bombers de la Generalitat han pogut donar per controlat cap a 2/4 de 7 d’aquest dissabte al matí l’incendi forestal que es va declarar a primera hora de la tarda d’aquest divendres a Bonastre (Baix Penedès), concretament poc després de 2/4 de 3.

Segons els Agents Rurals, les flames han afectat 58,27 hectàrees, 36,74 de les quals són forestals i 21,53 agrícoles. A més, val a dir que 0,20 hectàrees pertanyen a l’espai protegit de Massís de Bonastre.

L’incendi va començar en una zona pròxima a la hípica del municipi i presentava capacitat de progressió i focus secundaris. Hi va haver flames de fins a 20 metres d’alçada empeses pel vent erràtic de tempestes properes. Els Bombers van aconseguir ancorar el flanc esquerre a un camp de conreu i el dret avançava menys del previst en direcció nord-oest.

Durant la nit 48 dotacions es mantenien encara a l’indret per controlar el foc. Els Bombers de la Generalitat hi van arribar a tenir 57 dotacions, mitja dotzena de les quals eren mitjans aeris, uns efectius superiors al gruix de 33 dotacions que s’hi van desplaçat inicialment i que posteriorment van augmentar una estona fins a les 44 unitats.

Tot i la virulència inicial del foc, els bombers van aconseguir prou d’hora ancorar el flanc esquerre a un camp de conreu i el flanc dret no va avançar tan ràpidament com s’havia previst inicialment. Al voltant de les 18h, el foc avançava en direcció nord-oest.

Els Agents Rurals fan fet inicialment una primera estimació provisional en el sentit que l’incendi afectava unes 10 hectàrees de bosc, que, com dèiem, han acabat multiplicant per cinc aquesta superfície.

L’alcaldessa de Bonastre, Ester Bartra, ha comentat al 3d8 que el foc era a tocar d’unes cases aïllades del poble i que el vent l’ha fet anar en direcció al nucli de Masarbonès i Masllorenç, al municipi veí de Masllorenç.

Mira en aquest enllaç un vídeo de l’incendi enregistrat pels Bombers de la Generalitat.

També et pot interessar

Comentaris