En Comú Podem destaca que aposta per un Vendrell “més just, verd, social i feminista”

11/05/2023 - 19:17h

Presenta 130 propostes per transformar el municipi, entre les quals hi ha potenciar l’habitatge públic

La candidata d’En Comú Podem (ECP) a l’alcaldia del Vendrell, Yolanda López, ha presentat el projecte polític per a les eleccions municipals del 28 de maig amb un programa format per 130 propostes “valentes” que transformin el Vendrell “en una ciutat més justa, més verda, més social i més feminista”.

López ha posat en valor que, gràcies a l’acord de coalició amb la Plataforma Sumem les Platges (PSP) i a les propostes fetes per la ciutadania, “sumem un projecte municipal per transformar amb sentit comú el Vendrell, les urbanitzacions i els nuclis marítims”.


Yolanda López ha explicat que el projecte polític es basa en cinc eixos “imprescindibles”: habitatge, cohesió territorial, convivència, qualitat de vida, democràcia i transparència.

Més habitatge i cohesió territorial

En aquest sentit, ECP preveu en matèria d’habitatge públic “disposar d’un veritable parc públic d’habitatge de lloguer que cobreixi les necessitats de coŀlectius com la gent gran, els joves o les persones més vulnerables”. López ha retret als governs municipals del PSC i CiU que “hi hagi barris que se sentin abandonats per l’Ajuntament o veïns i veïnes dels nuclis marítims que no se sentin formar part del Vendrell”. Per això, ECP –diu Yolanda López– aposta, per exemple, per un urbanisme que afavoreixi la cohesió territorial, amb propostes com el parc fluvial de la riera de la Bisbal fins a la desembocadura, “que uneixi territorialment el Vendrell amb els nuclis marítims, però també amb polítiques dinamitzadores econòmicament i socialment”.

La creació del Campus Universitari Coma-ruga – Parc de Mar
Yolanda López també ha anunciat la proposta de creació del Campus Universitari Coma-ruga – Parc de Mar: “Farem les gestions necessàries amb la URV per canviar de seu universitària a campus, incorporant la Facultat de Ciències del Mar”. López ha destacat que el projecte “no tan sols serà un element dinamitzador econòmic, social i educatiu, sinó que recupera la tradició marítima de Sant Salvador, de Coma-ruga i del Vendrell”.

Una ciutat amb convivència i qualitat de vida
La candidata d’ECP considera que, per afavorir una bona convivència, “és imprescindible disposar d’un model de policia local de proximitat, al servei de la comunitat, que treballi juntament amb els agents cívics una gestió alternativa a la solució dels conflictes”. Yolanda López també ha exposat l’objectiu de transformar el Vendrell en una ciutat amb qualitat de vida. Per aconseguir-ho, ECP vol crear la regidoria de Paisatge urbà i qualitat de vida “per passar del gris al verd”, amb propostes com la creació de refugis climàtics com l’obertura de la sala d’espera de l’estació d’autobusos, més pulmons i zones verdes a cada barri, un pla de millora de l’enllumenat a les urbanitzacions, parcs biosaludables per a la gent gran, la supressió de barreres arquitectòniques o la coŀlocació de passareŀles del passeig marítim a la platja per facilitar l’accés a les persones amb mobilitat reduïda, o la transformació dels pipicans en àrees de jocs per a gossos.

Finalment, En Comú Podem el Vendrell aposta per un treball institucional “transparent”. Segons López, això passa “perquè cada regidor o regidora tingui assignada una zona del Vendrell, urbanitzacions o nuclis marítims per facilitar el contacte directe amb els veïns i les veïnes o amb el teixit associatiu i comercial”. Per això ECP vol implementar les oficines de barri i les assemblees periòdiques de barri, amb el regidor o regidora de zona.

En darrer lloc, Yolanda López ha definit el programa electoral en “un projecte de ciutat, amb propostes progressistes, que posi les persones al centre i que transformi el Vendrell en la capital de comarca que mereixem”.

També et pot interessar

Comentaris