Renfe posa un bus llançadora entre Sant Vicenç de Calders i Barcelona arran de la incidència a l’R2 Sud

Un usuari puja a un autocar a l’estació de Sant Vicenç de Calders (Foto: Renfe)
08/05/2023 - 17:14h

Els serveis complementaris d’autobusos amb la capital catalana oferiran 35.000 places setmanals

La companyia Renfe ha anunciat que reforçarà amb un servei complementari de bus llançadora l’oferta entre l’estació de Sant Vicenç de Calders i Barcelona arran de la incidència a la línia ferroviària de Rodalies R2 Sud, la que transcorre pel litoral de la comarca del Baix Penedès.

El servei es veurà reforçat mentre durin els efectes de l’avaria de la setmana passada en un control de Gavà en hora punta -de dilluns a divendres-, de les 6 a les 9 hores cap a Barcelona i en sentit contrari, cap a Sant Vicenç de Calders, entre 18 i 20.30 hores.

D’aquesta manera es donarà continuïtat fins a Barcelona als trens Regionals (R13, R14, R15, R16 i R17) que, derivat de la restricció de capacitat al tram Castelldefels-El Prat de Llobregat, han de finalitzar el seu recorregut a Sant Vicenç. Els serveis complementaris de busos llançadora amb Barcelona de Castelldefels, Gavà i Sant Vicenç de Calders oferiran 35.000 places setmanals, segons ha assenyalat Renfe.

Per aquests serveis llançadora són vàlids els títols de transport de Rodalies, per la qual cosa els viatgers no hauran de pagar res més per utilitzar aquesta alternativa de desplaçament. La posada en servei d’aquests busos llançadora s’ha decidit tenint en compte les capçaleres de servei de la línia R2 Sud, que a Sant Vicenç de Calders han de finalitzar alguns trens per les restriccions de capacitat i que a Gavà es va produir la incidència.

Al tram Sant Vicenç de Calders–Cubelles (Garraf), els viatgers de l’R2 Sud disposen del número de freqüències habituals, dos trens per hora i sentit. Renfe assegura que continua treballant en ampliar aquests serveis de busos llançadora i està contactant amb empreses del sector que puguin disposar de disponibilitat de vehicles i conductors.

Nous horaris a línia R2 Sud, amb 13 minuts més de viatge

Des d’aquest dissabte passat, dia 4 de maig, s’han implementat nous horaris en els serveis de rodalia de la línia R2 Sud afectats per la incidència a la senyalització ocorreguda a Gavà l’1 de maig. Segons Renfe, els nous horaris permeten oferir un servei amb informació real de temps de pas, així com un temps de viatge assimilat a les circumstàncies que comporta la gestió de la circulació amb ‘bloqueig telefònic nominal’ entre Castelldefels i El Prat de Llobregat. El nou horari incorpora un increment del temps de viatge d’uns 13 minuts.

Les persones interessades poden consultar els horaris al web www.rodaliesdecatalunya.cat, l’app de Rodalies i als canals habituals de comunicació de Rodalies de Catalunya.

També et pot interessar

Comentaris