Grup Guivernau aposta per l’energia renovable

03/05/2023 - 11:37h

L’empresa vendrellenca de congelats instaŀla 237 plaques fotovoltaiques per generar el 35% de l’electricitat que necessita

L’empresa Grup Guivernau del Vendrell i líder al país en la distribució de congelats aposta per les energies renovables, i és en aquest sentit que ha fet una inversió d’uns 100.000 euros per instaŀlar un total de 237 plaques solars a l’edifici central del polígon industrial Les Mates.

Segons remarca la mateixa empresa, aquestes instaŀlacions aportaran una potència pic de 130,2 kw i una potència nominal de 100 kw, la qual cosa fa preveure que l’empresa vendrellenca generarà aproximadament el 35% de l’energia mitjana que necessita.

Val a dir en aquest sentit que es tracta d’un tema de rellevant importància perquè Grup Guivernau gasta força electricitat pel funcionament de càmeres frigorífiques que conserven a 18 graus sota zero unes 3.000 referències de productes alimentaris congelats, i que els camions de repartiment també necessiten càmeres de congelats a 18 graus negatius, connectades a la xarxa elèctrica quan no circulen.

Cuidar el medi ambient
Els germans Pau i Josep Guivernau, corresponsables de la direcció del grup de distribució de congelats, apunten que la inversió en plaques solars respon a una sensibilitat amb el medi ambient i una voluntat de cuidar-lo, “ja que en la nostra activitat de comercialització de productes alimentaris ens ho dona tot”.

En aquest sentit, els germans Guivernau expliquen que en l’actual context de sequera es veu com falten productes tan bàsics com les verdures. “Tenim la responsabilitat social de deixar un món millor i més sostenible a les generacions futures”, afegeixen.

D’altra banda, en un context de forta inflació i de pujades de preus genèriques, i més en concret pel que fa al cost de l’energia, des del Grup Guivernau asseguren: “Tenim la voluntat de ser més eficients i poder apaivagar les pujades econòmiques traslladant millors preus als nostres clients, i que ells ho puguin traslladar així als seus clients, pilar bàsic de la nostra economia, el sector serveis (hostaleria)”.

“Com a empresa innovadora que som, hem de ser coherents i hem de ser innovadors en tots els àmbits i, per tant, també amb el de les energies renovables”, conclouen els responsables de Grup Guivernau.

També et pot interessar

Comentaris