El Vendrell celebrarà a partir de dijous la II Fira de Salut Comunitària

Personal de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) del Vendrell (Foto: Xarxa Santa Tecla)
27/04/2023 - 13:57h

Tindrà lloc els dies 4 i 5 de maig a l’exterior del CAP del Vendrell amb el lema ‘Activem-nos’ i pretén fer un mapa amb els ‘actius en solut’ del municipi

El Vendrell acollirà dijous i divendres que ve, dies 4 i 5 de maig, la II Fira de Salut Comunitària, un
esdeveniment que, sota el lema “Activem-nos”, pretén posar en relleu i identificar tots aquells espais que generen benestar i que influeixen positivament en la vida de les persones del municipi.

Aquests espais o recursos són els anomenats ‘actius en salut comunitaris’, els quals ajuden a potenciar la capacitat dels individus, de les famílies, de les comunitats i les poblacions per mantenir la salut i el benestar.

Concretament, aquesta segona edició de la Fira Comunitària del Vendrell, organitzada per la Xarxa Santa Tecla amb la col·laboració de l’Ajuntament del Vendrell, té com a objectiu identificar aquests “actius en salut” i construir un mapa saludable amb tots els que ja estan funcionant al territori per posar-los al servei de la ciutadania.

D’aquesta manera, els organitzadors apunten que es dona valor a la “prescripció social”, que és aquell procés mitjançant el qual un professional de la salut recomana a la persona que atén actius de la mateixa comunitat amb l’objectiu de millorar la seva salut i benestar i donar respostes no medicalitzadores als problemes de salut detectats a la consulta.

Així també es contribueix a generar xarxes de suport mutu d’àmbit comunitari.

Espais i activitats
La II Fira de Salut Comunitària tindrà lloc a l’exterior del CAP Vendrell, on s’instal·laran cinc carpes, cadascuna de les quals servirà per promoure diferents conceptes de salut comunitària: carpa Atenció a l’usuari, carpa Hàbits saludables, carpa Salut emocional, carpa Actius en salut comunitària i carpa Botafoc.

En cadascun d’aquests espais es duran a terme diferents activitats com ara caminades, tallers, sortejos, etc., i també hi haurà un escenari on es faran exhibicions de ball, batucada o castells, entre altres.

Aquestes carpes estaran obertes en horari de 10 h a 13 h i de 16 h a 19 h.

Paral·lelament, altres espais situats dins dels centres sanitaris (CAP Vendrell i CAP Botafoc) acolliran tallers i xerrades, així com l’activitat “Habilifira: enreda’t a la Xarxa”, on diferents entitats i associacions ciutadanes podran mostrar, en format minitaller, aquelles dinàmiques saludables que vulguin compartir amb la ciutadania.

En aquesta fira hi participen més de trenta entitats, considerades actius en salut al municipi vendrellenc.

També et pot interessar

Comentaris