Pere Regull: “Les Fires de Maig tenen raó de ser”

26/04/2023 - 10:46h

L’alcalde de Vilafranca defensa la fortalesa del certamen que es celebrarà del 12 al 14 de maig amb més d’un centenar d’expositors, el 84% dels quals de la Vegueria

Aquesta setmana s’ha presentat una nova edició de les Fires de Maig o dels Enamorats, la mostra multisectorial de referència a Catalunya que enguany se celebrarà del 12 al 14 de maig amb la presència de més d’un centenar d’expositors. “Hi ha moltes ganes i il·lusions de retrobament”, ressaltava el regidor de Promoció Econòmica i Comerç de l’Ajuntament de Vilafranca, Joan-Manel Montfort. Per la seva banda, l’alcalde, Pere Regull, defensava la fortalesa del certamen posant d’exemple que el 84% dels expositors són de la Vegueria Penedès. “Les Fires tenen raó de ser i vull destacar el sector privat que sempre ha cregut en elles”, reflexionava Regull. ‘Enamora’t’ és l’eslògan que Aquells Nois Tan Simpàtics, l’agència que s’encarrega enguany de la promoció de les Fires, ha escollit.

Quatre xifres

Montfort ha aprofitat la roda de premsa de presentació per citar quatre xifres d’unes fires centenàries. Un any més s’instal·laran a la zona esportiva en una superfície firal de 17.000 metres quadrats i 20.000 metres quadrats distribuïts en sis aparcaments amb capacitat per a 2.350 vehicles.

Per sectors, el de comerç i serveis amb un 35% serà el més participatiu per davant de l’automoció (29%), la Plaça del Vi (13%) i les associacions (12%) i la maquinària agrícola (11%). De la seva procedència, el 84% seran empreses de la Vegueria Penedès, de les quals el 64% de Vilafranca.

El món del vi i la gastronomia també hi seran presents en una fira que és un gran reflex de la vitalitat i diversitat de les empreses i els comerços del territori. En concert s’ubicarà a tocar del pavelló de la Gamba i el semicobert on hi haurà l’espai de la DO Penedès on s’oferirà degustar els vins i escumosos – Clàssic Penedès juntament amb una selecció d’expositors d’alimentació i foodtrucks.

Aquest 2023 les fires tindran fins a un total de 31 nous expositors dels quals la major part són de Vilafranca però destaca també la incorporació de 5 nous que procedeixen de fora de la Vegueria. Val a dir que un any més l’avinguda de Catalunya acollirà 50 parades d’artesans, brocanters i pintors.

L’inici de les Fires serà el divendres 12 de maig amb una conferència inaugural a càrrec de Mònica Mendoza que tindrà lloc a l’Auditori municipal sota el títol ‘Les 12 úniques maneres de captar clients’. Com en les darreres edicions hi haurà un espai dedicat a les sessions formatives i demostracions i l’Espai Demo.

També et pot interessar

Comentaris