Assun Savall presenta l’exposició ‘Naturae’ al celler Jean Leon del Pla del Penedès

24/04/2023 - 10:45h

L’exposició consta de més d’una trentena d’aquarel·les de natura i es pot visitar fins al 23 de juny

El passat 14 d’abril es va inaugurar l’exposició ‘Naturae’ al celler Jean Leon del Pla del Penedès. L’exposició consta de més d’una trentena d’aquarel·les de Natura d’Assun Savall. Presideix l’exposició una pintura gran d’una branca de cep, que està acompanyada per varietats de raïms i altres espècies mediterrànies com les roselles, els cítrics, l’atzavara, les magranes, les papallones, els borinots… i, també hi son presents els tresors del mar, còdols, cargols, petxines diverses… Tot allò que omple la vista, la ment i els records de la pintora.

La tècnica principal es l’aquarel·la, però hi ha també alguna obra on s’utilitza la tinta xinesa i el guaix. Destaquen les pintures “tridimensionals” realitzades amb aquarel·les però que inclouen imatges sobreposades a una certa distància del fons i donant profunditat i molta sensació de realitat.

Assun Savall es biòloga i pinta la natura de manera detallada i amb esperit científic… ella diu:

“Observo la natura, l’admiro, la gaudeixo, intento comprendre-la…. xantofil·les, clorofil·la, carotens li donen color i vida i jo amb les aquarel·les vull plasmar aquests colors a les meves làmines. Combino els pigments buscant i imitant, traduint llums i ombres…. i així s’omplen de color les papallones, les flors, els cargols, els troncs i els insectes, volent ser una aproximació de la bellesa de la natura”

L’exposició estarà oberta fins el 23 de juny. Es pot visitar lliurement en dies laborables en horari de 9 a 17.30h. Si es vol visitar en cap de setmana, serà dins d’una visita comentada al celler.

També et pot interessar

Comentaris