ERC vol fer una transformació urbana per guanyar carrers verds a Vilafranca

20/04/2023 - 17:00h

És la proposta que fan els republicans per aconseguir més connectivitat entre barris

Crear corredors verds, amb mobilitat pacificada, més connectivitat entre barris i amb més espai per a la gent és la proposta de transformació urbana que vol fer Pere Sàbat, el candidat republicà a l’alcaldia. La Xarxa Verda consisteix a unir els espais verds de la ciutat, els parcs, i transformar els carrers que els uneixen en una xarxa de connectors verds per guanyar més espai amb prioritat per a les persones, pacificats i que siguin més saludables.

La ‘Via Augusta’

El model de regeneració urbana que proposa Sàbat es basa en els nous models urbans que diverses ciutats estan duent a terme. Un dels punts centrals de la proposta d’ERC és la rehabilitació de l’eix que va del carrer Sant Pere al carrer Espirall, un eix que vertebra la ciutat de nord a sud, que connecta tres barris i que ha de fer un ¡connector¡ per poder caminar i desplaçar-se de forma segura i guanyar espai.
Els altres eixos a estudiar per poder dur a terme aquest projecte és l’aprofitament de la cobertura de la llosa del tren, que ja funciona com un connector verd de la ciutat. En aquest sentit des de la candidatura de Sàbat s’apunta que “cal aprofitar molt més la cobertura, hi ha la capacitat de crear espais de socialització i creació per fer un espai i uns parcs més actius”.

Un altre dels eixos que s’estudiaran és el que va de Joan XXIII, Oviedo fins a Bisbe Morgades, on connectarà amb la llosa. Es tracta en aquest punt de connectar des del Parc de Sant Julià, plaça Sant Julià, Tívoli fins al Parc U d’Octubre. El darrer se situaria al barri de l’Espirall i podria significar una rehabilitació del carrer Sant Sadurní i Barba i Roca, a la Barceloneta. Quant a aquests eixos, caldrà fer-hi els estudis tècnics pertinents per dur-los a terme.

Altres propostes passarien per impulsar un pla d’arbrat a la ciutat augmentant les zones verdes o la mobilitat sostenible en bicicleta. En definitiva, conclou Sàbat, l’objectiu seria “una Vilafranca millor on viure, amb més salut, més seguretat i millor mobilitat”.

La proposta es fonamenta en quatre eixos de rehabilitació de carrers que, formant una trama d’espais, proporcionarà a la ciutat un pas endavant en un model saludable de Vilafranca. Es tractaria d’unir carrers com Santa Magdalena amb Sant Pere i Oviedo amb Bisbe Morgades, per exemple, traçant vials de comunicació, més espais verds i espais públics i millor cohesió entre barris.

També et pot interessar

Comentaris