Marc Arbós, bomber vendrellenc, rebutja una medalla de la Generalitat

13/04/2023 - 15:54h

No accepta el reconeixement pels 20 anys d’ofici perquè creu prioritària la demanda de més efectius al parc local

Marc Arbós, un bomber vendrellenc amb 20 anys en aquest ofici, va decidir no acceptar la medalla de bronze que la Generalitat li havia de lliurar aquest dijous en reconeixement a la seva trajectòria i en va voler fer públic el motiu en un fil a la xarxa social Twitter adreçat al president de la Generalitat, Pere Aragonès.

Precisament havia de rebre el guardó de mans del dirigent català i del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, en un acte a la Ràpita (Montsià).

El missatge en què Arbós rebutja la medalla institucional i es queixa per la manca d’efectius al parc de bombers del Vendrell, on Arbós treballa des de fa 17 anys després de passar els tres primers anys d’ofici als parcs de Santa Coloma de Farners, Vilafranca del Penedès i l’Ametlla de Mar, supera les 43.500 visualitzacions.

“Em trairia a mi mateix”
En el missatge adreçat a Pere Aragonès i Joan Ignasi Elena, Marc Arbós diu que va decidir no anar a recollir la medalla de bronze pels 20 anys de servei “no perquè no estigui content i orgullós d’exercir aquesta professió, sinó perquè em trairia a mi mateix”.

En aquest sentit, apunta que és una actitud per queixar-se per la manca d’efectius que el parc de bombers del Vendrell pateix i reclama solucionar des de fa un mínim de 15 anys.

Creu que els 32 bombers disponibles, una mitjana de 5 per torn de servei, haurien de convertir-se en un mínim de 39, la qual cosa representaria 6 bombers per torn. Ara per ara, el parc vendrellenc no pot atendre dues sortides simultànies, atès que cada servei requereix un mínim de 3 professionals.

En el seu missatge, Marc Arbós també es queixa dels problemes de seguretat que hi ha al cos. “Ja sabem quina és sempre la resposta: els accidents mortals que patim són per no haver seguit els protocols. Uns protocols que només s’aguanten sobre un paper i no a peu de carrer”, lamenta el bomber vendrellenc, el qual considera “insuficients” els efectius disponibles al parc, que dona servei en un territori de nusos de transport tant viari com ferroviari que, al seu parer, “ha dut el creixement descontrolat d’una part del territori; per causes diverses, però multiplicatives, com els lloguers més barats de Catalunya un munt d’anys, per un ‘pelotazo’ immobiliari que ens ha fet els campions en una sèrie de coses que no han tingut una resposta de país”, diu Marc Arbós, que afegeix: “No s’han escoltat les nostres reivindicacions”.

Arbós ha reblat al 3d8: “Vaig voler fer una reflexió en veu alta, res més. Faig una feina que m’agrada i no fa falta que em donin una medalla per fer-la”. Al fil de Twitter s’acomiada: “Atentament, un bomber enamorat de la seva feina”.

També et pot interessar

Comentaris