Prova del sistema d’Alertes de Protecció Civil, aquest dimecres a les 11 del matí

11/04/2023 - 19:00h

El Penedès, Tarragona i Terres de l’Ebre són els territoris escollits per testar aquest sistema d’informació d’emergències

Protecció Civil tornarà a provar aquest dimecres el sistema d’alertes de telefonia mòbil a partir de les 11 del matí al Penedès, a les Terres de l’Ebre i al Camp de Tarragona. Tots els dispositius que es trobin en aquesta àrea i disposin de cobertura mòbil rebran un missatge indicant que es tracta d’una prova del sistema.

El missatge que es rep no és un SMS, és un missatge emergent de text acompanyat d’un so molt estrident que no finalitza fins que l’usuari prem la tecla ‘Acceptar’. Per això és important llegir-lo abans de prémer-la tecla.

El missatge també el rebran els conductors que es trobin en trànsit dins d’aquesta zona. Per evitar possibles accidents, els panells informatius de l’autopista advertiran els ocupants dels vehicles sobre aquesta prova.

Aquest dimecres es realitzarà una prova, no un simulacre. Per tant, la població només haurà de comprovar si ha rebut el missatge, però no s’haurà de confinar ni dur a terme cap tipus d’acció. En cas real d’emergència, la persona que rep l’alerta hauria de seguir les instruccions que es detallen al text del dispositiu.

També et pot interessar

Comentaris