La rehabilitació de la Casa dels Avis s’iniciarà després de Setmana Santa

04/04/2023 - 12:00h

El pressupost d’execució s’eleva a 1.131.000 euros, IVA inclòs, i la durada de les obres es prolongaran al voltant de 15 mesos

Durant la segona quinzena d’abril està previst l’inici de les obres de rehabilitació de la Casa dels Avis, la residència municipal de gent gran. Es tracta d’una important actuació de rehabilitació per tal d’adaptar les instal·lacions a les normatives de seguretat, protecció, senyalització i bioseguretat sanitàries, així com per millorar la funcionalitat i l’organització dels diversos espais i dependències de l’equipament.

Pel que fa a l’exterior, l’obra inclourà la rehabilitació de la façana i els tancaments de l’edifici, així com la instal·lació d’una escala d’emergència, entre d’altres. També s’abordarà una sèrie d’inversions per a la millora energètica, amb la renovació dels equips d’instal·lacions d’aigua calenta, climatització i calefacció, i la incorporació de sistemes d’autoconsum amb energia renovable.

Entre les millores destacades pel que fa als espais i la funcionalitat, la intervenció contempla una reforma integral de les estances dels residents i del personal treballador. S’habilitarà un segon ascensor porta-lliteres i es renovaran dependències de serveis, com la bugaderia, nous banys adaptats per a usuaris amb mobilitat reduïda, dos espais de relació familiar de cuina i magatzems de material.
L’obra suposa una actuació completa a les cinc plantes de la Casa dels Avis i les tres del segon edifici de l’equipament, l’antic Hospital, que sumen una superfície d’actuació de gairebé 2.300 m2. El pressupost d’execució s’eleva a 1.131.000 euros, IVA inclòs, i la durada de les obres es prolongaran al voltant de 15 mesos.

Arran de la pandèmia i la crisi sanitària de la Covid s’han actualitzat les normatives de seguretat i de protecció, i aquesta rehabilitació permetrà adequar els espais i els circuits de funcionament als nous criteris i requisits, per tal de garantir un bon servei i les millors condicions ambientals i de confort possibles per als usuaris i el personal treballador.

Les obres es duran a terme compatibilitzant el funcionament habitual de la Casa dels Avis i vetllant perquè l’afectació sigui mínima en el dia a dia de les persones usuàries del servei. Aquest divendres tècnics municipals s’han reunit amb la direcció de la residència i de SUMAR, empresa pública que gestiona el servei, per tal de revisar els darrers detalls de la posada en marxa de les obres.

També et pot interessar

Comentaris