El Consell Comarcal del Baix Penedès rep un dels reconeixements Administració Oberta 2022 

Lliurament del guardó al president del Consell Comarcal del Baix Penedès, Joan Sans. (Foto: CCBP)
30/03/2023 - 18:00h

El guardó de l’AOC destaca les administracions capdavanteres en la transformació digital en base a la metodologia de l’Índex de Maduresa Digital

El Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC) atorga cada any els Reconeixements Administració Oberta a les administracions capdavanteres en la transformació digital en base a la metodologia de l’Índex de Maduresa Digital. Enguany, El Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP) ha estat distingit com a tercer classificat com una de les administracions catalanes capdavanteres en administració digital i govern obert.

Per avaluar-ho, l’AOC recopila dades de compliment de diferents indicadors per formar l’anomenat Índex de Maduresa Digital.

El lliurament dels Reconeixements Administració Oberta es va fer aquest dimecres al Teatre Kursaal de Manresa. El president del CCBP, Joan Sans, va recollir el reconeixement destacant la importància d’oferir un servei de qualitat i dinàmic a la ciutadania des de qualsevol administració.

“La pandèmia ho va canviar tot, i una important part de la ciutadania ha après a relacionar-se telemàticament per resoldre els seus dubtes. L’Administració pública ha d’estar a l’alçada per oferir el servei amb la màxima qualitat i rapidesa”, va destacar el president comarcal.

El CCBP ja va ser guardonat en l’anterior edició dins el Top 5.

Per avaluar cada administració, l’AOC utilitza una metodologia pròpia que analitza amb rigor més de 30 indicadors objectivables de 947 ajuntaments i 42 consells comarcals de Catalunya. Analitza els principals indicadors dels governs digitals i oberts, a partir de dades de qualitat i contrastables. Les fonts d’informació d’on s’obtenen les dades, són l’anàlisi de les webs, l’activitat associada als serveis AOC, i la informació facilitada pels propis ens locals i proveïdors d’aplicacions que es contrasta. 

També et pot interessar

Comentaris