ERC pensa en la creació del regidor de barri per guanyar proximitat amb la ciutadania

30/03/2023 - 15:00h

El candidat republicà, Pere Sàbat, obre la porta a crear una Oficina municipal d’Energia i a millorar els Consells Municipals

El candidat a l’alcaldia de Vilafranca té, entre cella i cella, la dinamització dels barris de la vila com un dels elements bàsics. És per això que aquesta setmana en una roda de premsa ha avançat que en cas de guanyar les eleccions el seu partit acostarà l’Ajuntament als barris amb la creació de la figura del regidor de barri. “Volem més proximitat amb els barris, més lligam entre la gent, les entitats i el govern i aquesta fórmula pensem que seria la millor”. En aquest sentit, pensen que d’aquesta manera es potenciaria la participació en els pressupostos participatius barri a barri.

D’altra banda, Pere Sàbat ha situat la transició energètica com un dels pilars de transformació de les ciutats i del país. Els republicans són del parer que cal instal·lar més calderes de biomassa per cobrir el funcionament de diversos equipaments municipals com poden ser la zona esportiva o els centres educatius. Un altre àmbit d’actuació són les Comunitats Energètiques locals que “han de permetre, per una banda, un estalvi significatiu i per l’altre establir sinergies ciutadanes”, reflexiona Sàbat.

En aquest sentit, per coordinar i planificar les accions per avançar en la transició energètica els republicans proposen la creació d’una Oficina d’Energia que permeti fer-ho. Un espai que, d’una banda, faria una tasca d’assessorament per particulars i empreses i per l’altra se centralitzaria la feina per tirar endavant la transició energètica.

Finalment, ERC han suggerit que els Consells Municipals siguin òrgans de representació i participació i per aquest motiu una dels membres de la llista, Montse Espinosa, ha explicat que en el cartipàs municipal crearan una regidoria “potent” de participació i bon govern on un dels eixos principals sigui el seguiment dels consells.

També et pot interessar

Comentaris