El CCBP aprova el projecte per a la creació de la Xarxa d’Àrees d’Autocaravanes del Baix penedès

28/03/2023 - 19:55h

Suposa una inversió de 107.926,78 euros i hi haurà instal·lacions a la meitat de municipis de la comarca

El Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP) ha aprovat definitivament aquest mes de març l’anomenat ‘Projecte executiu de les obres de la Xarxa d’Àrees d’Autocaravanes del Baix Penedès’, amb un import total, IVA inclòs, de 107.926,78 euros.

El cost de la redacció tècnica d’aquest projecte ha estat subvencionat per la Diputació de Tarragona i permet disposar de l’estudi tècnic realitzat per un enginyer de camins, canals i ports amb el detall i cost de les obres necessàries per a poder licitar i executar les obres als diferents municipis de la comarca penedesenca que participen al projecte.

El conseller comarcal de Turisme, Jaume Casañas, ha agraït a la Diputació de Tarragona “el seu suport econòmic, que ha finançat el 50% del cost del projecte, i als ajuntaments signants la voluntat de participar-hi”. “L’aprovació definitiva del projecte tècnic permet al Consell Comarcal donar inici a la licitació i posterior adjudicació amb l’objectiu d’iniciar les obres el més aviat possible”, diu Casañas.

Els municipis que hi participen són els següents: Albinyana, l’Arboç, Banyeres del Penedès, la Bisbal del Penedès, Bonastre, Cunit i Sant Jaume dels Domenys. En aquests moments estan en tràmit d’aprovació els diferents convenis de col·laboració entre el Consell Comarcal i els ajuntaments per a poder finançar les obres d’execució que també comptaran amb el suport de la Diputació de Tarragona.

Aquest és un projecte prioritari per l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Baix Penedès, s’assegura des del mateix CCBP, i que es preveu sigui una realitat durant els propers mesos.

Pàrquing per a 6 vehicles a l’Arboç

L’Ajuntament de l’Arboç ha informat en relació a aquest projecte que instal·larà un pàrquing per a 6 autocaravanes de gran capacitat al costat de la Piscina Municipal coberta. Es tracta d’una aposta per captar un tipus de turisme que està a l’alça a Europa.

Amb l’entrada en funcionament d’aquest pàrquing, l’Arboç formarà part de l’esmentada xarxa de zones habilitades per a autocaravanes al Penedès que esdevindrà un pol de captació important de turisme.

L’espai comptarà amb servei d’aigua potable, il·luminació, un dipòsit amb punt de recollida d’aigües residuals i un espai de picnic. Aquesta àrea serà gratuïta i amb arbrat per generar ombra.

Els usuaris podran estar-hi un màxim de 48 hores i el manteniment anirà a càrrec de l’Ajuntament de l’Arboç.

Per a realitzar l’obra i adequació de l’espai, s’ha rebut una subvenció de 8.000 euros, que representa aproximadament el 50% del cost total de l’actuació. La resta, fins a 18.083,41 euros, l’assumirà l’ajuntament arbocenc, que preveu tenir l’obra enllestida a finals del segon semestre d’aquest any.

També et pot interessar

Comentaris