La Xarxa Vendrellenca al·lega contra el projecte de naturalització de les platges

28/03/2023 - 13:35h

Proposa plantar tamarius en les illes de palmeres del barri marítim de Sant Salvador que es treguin

L’entitat veïnal Federació Xarxa Vendrellenca ha presentat una sèrie de propostes al projecte de naturalització de les platges de Vendrell que planteja el Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic (MITECO) i que té per objecte naturalitzar el frontal litoral del municipi de Vendrell.

La Xarxa Vendrellenca remarca en un comunicat que les propostes que van en la línia d’aportar solucions que considera que no queden resoltes al document del projecte, com per exemple l’eliminació de passarel·les de formigó o la torre de vigilància de la platja de Sant Salvador, les quals al document inicial s’eliminen.

L’entitat veïnal considera necessari que el projecte contempli la col·locació d’elements substitutoris que garanteixin el pas de persones amb mobilitat reduïda a les platges i per aquest motiu planteja que s’instal·lin passarel·les de fusta, “donat que la retirada de la passarel·la a la platja del Francàs deixaria sense accessibilitat a la platja a persones amb mobilitat reduïda”, diu la Xarxa Vendrellenca.

Sobre la torre de vigilància planteja que el punt de vigilància ha de seguir existint i, per tant, proposa que el pressupost doti d’un element no fixe per garantir la vigilància en aquest punt.

Quant a l’eliminació del punt de llum davant la caseta de socorristes a la platja de Coma-ruga, l’entitat planteja la necessitat de garantir l’existència d’aquest punt de llum donat que, segons destaca, “dona servei als socorristes”.

Finalment, sobre els captadors de sorra es demana que s’instal·lin elements a la platja del Francàs donat que és una de les platges que té més necessitat de mantenir la sorra.

Palmeres
En relació amb la polèmica política sorgida per l’eliminació de les palmeres de la platja, l’entitat veïnal planteja que es torni a estudiar la necessitat de retirar “tantes illes”, i que allà on es treguin es plantin tamarius. A més, es reclama que es generin sinergies amb la gestió de l’espai natural de les Madrigueres.

Des de l’entitat veïnal s’espera que les propostes plantejades al projecte durant el període d’al·legacions, que finalitza el proper dilluns 3 d’abril, serveixi per millorar-lo.

D’altra banda, la Xarxa Vendrellenca lamenta que l’Ajuntament de Vendrell no hagi donat publicitat a tot el procés, més enllà d’exposar-lo al taulell d’anuncis amb uns terminis que no es corresponen amb el que diu el MITECO a la seva pàgina web.

També et pot interessar

Comentaris