Romero vol fer una profunda renovació dels barris de Vilafranca en els propers 4 anys

27/03/2023 - 17:00h

Les propostes en matèria d’urbanisme surten de les trobades que el candidat socialista ha anat fent des del setembre amb els veïns i veïnes de la vila

El socialista Francisco Romero ha presentat aquest dilluns al matí les seves propostes en matèria d’urbanisme que afecten tots els barris de Vilafranca. Després de lloar un cop més que l’Ajuntament de Vilafranca és el que ha fet en els darrers quatre anys més inversió pública per habitant de la província de Barcelona, deixant a banda la capital, ara aposta per una profunda renovació urbanística més sostenible i en consonància amb les propostes que li han arribat a través de les reunions que ha anat fent des del passat mes de setembre amb els veïns i veïnes dels diferents barris de la vila.

Ha parlat d’una inversió en els propers quatre anys d’uns deu milions d’euros, dels quals el 40% haurien ser cofinançats a través de diversos ajuts, i d’unes propostes la majoria d’elles “viables”, ha dit. En aquest sentit els projectes girarien al voltant de la renovació a diferents punts de la xarxa de clavegueram, també de la il·luminació, de la reforma de les voreres i dels parcs i jardins, tot plegat acompanyat d’ajuts per a la rehabilitació d’habitatges.

En aquest sentit ha detallat alguns dels suggeriments veïnals que passarien en el proper mandat per la reforma de l’Avinguda de Catalunya (un projecte que ja està avançat en el seu pressupost i pendent d’execució propera). La idea del candidat és “seguir treballant des del centre històric cap els barris i facilitar el moviment de la gent”, ha reflexionat Romero. Tot plegat passa per la millora integral dels carrers Santa Magdalena amb Bonaire, del carrer Espirall en una actuació en els trams que van del carrer Sant Sadurní al de la Granada (barri de l’Espirall), del carrer Sant Pere, el de Sant Antoni o el Passatge Moliner (barri de Sant Julià), del carrer Bisbe Estalella i Melió en la continuació del carrer del Comerç (barri del Molí d’en Rovira) o les obres de continuació de reforma de la rambla de la Girada, mantenint el seu aspecte original.

Sense tancar-se a afegir noves propostes Romero també ha parlat de renovar voreres dels carrers Sant Pau (barri de les Clotes) com també posar al dia la plaça de la Verema. En aquest sentit i pel que fa a places es planteja també la remodelació de la Plaça Penedès o la de l’Estació amb una col·locació d’una pèrgola per la parada de taxis. També ha parlat de la continuació del carril bici als carrers Germanor i Soledat i la millora dels parcs del Tívoli, Sant Julià (aquest com a un referent dels parcs inclusius). Finalment no s’ha oblidat de parlar de les instal·lacions per a la Gent Gran incorporant-ne al passatge Lluís Mata.

També et pot interessar

Comentaris