ERC proposa crear un espai d’innovació digital a Cal Berger

23/03/2023 - 15:16h

El candidat, Pere Sàbat, ha explicat aquesta setmana les intencions del seu partit en l’àmbit econòmic i del turisme

El candidat republicà alcaldable per Vilafranca ha explicat aquesta setmana les propostes més destacades en l’àmbit econòmic per la ciutat. Sàbat ha avançat en primer lloc que el seu partit aposta per la creació d’un espai per a la innovació digital, audiovisual i tecnològica a la nau de Cal Berger sota el nom de Vilalab.

En aquest sentit l’espai, segons els republicans, tindria tres línies estratègiques de treball: per una banda, l’oferiment de cicles formatius del Servei d’Ocupació de Catalunya en àmbits de digitalització i del món audiovisual; un espai de cotreball per emprenedors i empreses vinculades a la tecnologia, i, alhora, s’oferiria formació per disminuir la bretxa digital amb cursos, jornades, per a totes les edats i nivells.

ERC també vol convertir el comerç en una eina clau per a la cohesió social i la dinamització econòmica del municipi. En aquest sentit, Gemma Urgell, explicava que posaran en marxa “accions per incentivar la compra local a través d’una targeta de fidelització que bonifiqui l’accés a espectacles culturals, al Complex Aquàtic o a serveis com l’aparcament, als clients que compren en botigues i consumeixen en establiments de Vilafranca”. Pel que fa als locals buits ERC és del parer que cal promoure la creació d’una borsa de locals buits més assequibles arribant a acords amb els propietaris per rehabilitar o posar a lloguer amb més garanties pels propietaris.

Finalment, pel que fa a la branca de turisme, Ramon Vilomara ha insistit en què “el nou Vinseum ha de ser el pilar central i la palanca de tota l’activitat vinculada amb la difusió de la cultura del vi i un punt d’atracció a nous visitants. Esquerra aposta per seguir potenciant la Fira del Gall, el Vijazz o el Most Festival però obre la porta a nous projectes com la Festa del Barri del Vi, per posar un exemple.

Vilomara acabava la seva intervenció explicant que el seu partit presentarà la iniciativa de convertir Vilafranca en una vila reconeguda com a destinació sense gluten.

També et pot interessar

Comentaris