L’Arboç rep 357.000 euros per a la rehabilitació de l’antic Cinema Arbosense

Imatge virtual del futur espai a l’antic Cine Arbosense (Foto: Ajuntament de l’Arboç)
21/03/2023 - 19:00h

L’Ajuntament va presentar el projecte per poder arranjar l’equipament i ha obtingut una subvenció dels fons europeus

L’Ajuntament de l’Arboç ha rebut una subvenció de 357.000 euros provinents del “Programa de Impulso a la Rehabilitación de los Edificios” (PIREP) del Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda urbana, per a l’execució del projecte integral de rehabilitació de l’espai Arbosense.

El programa de rehabilitació que ha donat la subvenció promou la rehabilitació segons criteris d’estalvi i eficiència energètica d’edificis públics, per tal d’adequar-los als estàndard actuals de sostenibilitat i estalvi energètic.

L’actuació que s’efectuarà serà integral i busca rehabilitar aquesta mítica sala, que va ser un antic teatre, després un cinema i més tard una sala polivalent fins al dia d’avui, per donar-li nous usos, millorar l’accessibilitat i convertir-la en un espai per a tota la població.

Tanmateix, el projecte va més enllà de la rehabilitació de l’edifici. Aquest s’ubica al costat d’un gran espai exterior, la Plaça d’Antonio Machado que està envoltada d’edificis amb gran valor patrimonial com l’Església de Sant Julià, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) o Cal Marquet.

L’Ajuntament de l’Arboç remarca que la rehabilitació busca renovar aquest espai per donar-hi nou usos, millorar l’accessibilitat, l’entorn i revitalitzar el nucli antic del municipi guanyant espais per a les persones.

També et pot interessar

Comentaris