Maria Ramon i Caballé guanya el XVIII Premi Teresina Martorell del Vendrell

Maria Ramon i Caballé amb el Premi Teresina Martorell 2023 atorgat per l’Ajuntament del Vendrell. (Foto: Ramon Costa)
21/03/2023 - 17:00h

Va rebre dissabte el guardó de mans de l’alcalde, Kenneth Martínez, en un acte al Museu Deu

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, va lliurar dissabte el XVIII Premi Teresina Martorell a la vendrellenca Maria Ramon Caballé, implicada en àmbits de la societat local com són els sectors de l’educació, la cultura i la literatura, entre d’altres.

Nascuda al Vendrell l’any 1945, Maria Ramon és mestra jubilada, ofici que sempre -durant 40 anys- va exercir a la capital del Baix Penedès. La meitat ho va fer directament amb alumnes i l’altra meitat, al Centre de Recursos Pedagògics (CRP) del Baix Penedès, que va dirigir des de la seva fundació, el 1986, fins a la jubilació, el 2005. Mentre era al CRP, va fer la carrera de Filologia Catalana a la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona, on es va llicenciar el 1995.

També ha estat membre del Moviment de Renovació Pedagògica del Penedès i Garraf, va coordinar el Grup de Ciències Socials i va publicar diversos llibres i materials docents, com els dos volums de ‘Coneguem la comarca, el Baix Penedès’ (1991).

Maria Ramon també va destacar en l’organització del Festival de Teatre Infantil i Juvenil del Baix Penedès, creat l’any 1979 i que compta amb la participació dels centres escolars de la comarca penedesenca; i ha escrit contes, llibres, recerques històriques i altres textos. De fet, el recent desembre del passat 2022 va guanyar el XV Premi Helena Jubany de Narració curta; i també va guanyar el Recull de contes per a ser explicats, amb l’obra ‘Arrelant dèries i saraus’.

Ramon també ha destacat per la seva tasca de voluntària, en tant que, per exemple, membre de Càritas i Mans Unides; i és secretària de la junta de l’Aula Universitària de la Gent Gran del Vendrell, vinculada a la URV.

Val a dir, finalment, que la guanyadora del Premi Teresina Martorell 2023, que cada any reconeix la tasca d’una persona en favor de la societat del Vendrell, pertany al Club de Lectura de la Biblioteca Terra Baixa i ha donat moltes xerrades i explicat contes a les escoles de la vila. “És una dona model per a totes ja que és capaç de compaginar les tasques professionals, familiars i humanes”, es va destacar en l’acte de concessió del premi.

També et pot interessar

Comentaris