Romero vol a Vilafranca un model d’alcaldia de proximitat i que porti l’Ajuntament als barris

20/03/2023 - 20:00h

L’alcaldable del PSC assegura que l’Alcaldia “és l’espai on unirem la força de la gent i dels projectes per a tirar endavant la nova etapa”

L’alcaldable a l’Ajuntament de Vilafranca pel PSC, Francisco Romero, ha anunciat el nou model d’alcaldia que planteja per a la nova etapa que s’obre després de les eleccions municipals. Romero vol treballar des d’una “Alcaldia de proximitat”.

Aquest plantejament, segons el candidat, surt de l’experiència d’anys com a regidor d’Urbanisme, “treballant colze a colze amb els veïns i veïnes i entitats”. “Aquesta proximitat és també la que estem
duent a terme en la preparació del programa, ja sigui amb els cafès o les rutes que hem
acabat i que han tingut com a resultat les principals propostes que plantegem”, diu el candidat socialista.

Romero assegura també que el que més l’omple per la seva vocació de servei públic és el contacte directe amb la gent, compartir les iniciatives i el treball en equip. “El següent pas és posar en marxa una nova etapa compartint el camí amb la gent de Vilafranca i vull que tothom pugui participar de la nova alcaldia, aquesta serà la força que ens portarà a un període ple d’oportunitats que ens ajudin a millorar en aspectes tan importants com els espais públics, la qualitat de vida o l’activitat econòmica”.

Francisco Romero també ha explicat que proposa des de l’Alcaldia coordinar directament diferents qüestions que facilitin aquesta proximitat. Un primer tema serà, segons ha apuntat, activar un accés directe a l’Alcaldia a través dels diferents canals que actualment ofereix la tecnologia.

Un segon tema és coordinar des de l’Alcaldia “aquells serveis que posarem en marxa i que seran els que tindran l’estat de la Vila, ja sigui el nou servei que recuperarem d’agents de policia local de barri que vagin a peu durant el dia i nit, així com també la posta en marxa d’una unitat d’intervenció ràpida al carrer”.

Alcaldia descentralitzada
El següent tema que ha explicat el candidat del PSC és el fet de descentralitzar l’Alcaldia, desplaçant l’equip tècnic als barris, programant una setmana sencera a cada barri, acordant amb les associacions de veïns la instal·lació de l’alcalde i el seu equip, una setmana al primer semestre, i una altra, al segon semestre de l’any.

D’aquesta manera, assegura Francisco Romero, “tindrem un contacte directe amb l’Alcaldia, el nou equip de govern, l’equip tècnic de l’Ajuntament on fer seguiment del pla d’acció de govern”. Aquesta acció s’afegirà a una reunió mensual amb les AAVV.

També et pot interessar

Comentaris