Detingut un fals agent immobiliari a Calafell per estafar 150.000 euros

Una imatge del centre d’emergències 112 (Foto: ACN)
20/03/2023 - 12:00h

L’arrestat i la seva dona, també denunciada penalment, estan acusats d’una desena de fraus similars des del 2017

Els Mossos d’Esquadra van detenir dimarts passat, dia 14, un home de 40 anys a Calafell com a presumpte autor d’un delicte d’estafa i falsificació documental continuada. L’arrestat es feia passar per agent immobiliari i hauria estafat més de 150.000 euros a un ciutadà resident en un altre país europeu interessat en la compra d’un habitatge a Miami Platja, a Mont-roig del Camp (Baix Camp).

L’infractor va simular la compra de l’immoble com a intermediari a través de l’empresa regentada per la seva dona amb una falsa seu social a Sabadell (Vallès Occidental). De fet, el detingut i la seva parella -de 44 anys i que també ha estat denunciada penalment pels mateixos fets- estan acusats d’una desena de fraus similars arreu de Catalunya des del 2017.

En aquesta ocasió, el detingut es feia passar per un professional immobiliari col·legiat de l’Escala i, a principis de febrer de l’any passat, va rebre l’encàrrec d’un ciutadà estranger interessat en adquirir un habitatge a la costa tarragonina. Per donar una major credibilitat, l’home disposava d’una pàgina web en què oferia els seus serveis en oficines a Madrid, Barcelona i Tarragona.

Els investigadors van comprovar que aquestes delegacions i les seves línies telefòniques eren inexistents. Després de guanyar-se la confiança de la víctima, el detingut va començar a rebre els primers ingressos en un dels trenta comptes bancaris que disposava juntament amb la seva dona i l’empresa fictícia.

L’estafador va falsificar tota mena de documents bancaris i va suplantar la identitat del responsable de l’entitat financera de l’Hospitalet de Llobregat que suposadament havia accedit a concedir-li una hipoteca a la víctima. Després que la víctima hagués signat un contracte d’arres amb el propietari de l’habitatge ubicat a Miami Platja, el detingut va començar a rebre els primers abonaments en concepte de despeses de notaria i traducció de documents diversos. Amb falsos arguments i pretextos va aconseguir guanyar més temps i posposar la signatura de l’escriptura hipotecaria en diverses ocasions.

Aquest fet va comportar l’incompliment de la signatura del contracte de compravenda i, per tant, l’abonament de fins a 35.000 euros al propietari de l’habitatge. Aquesta suma de diners es va afegir als 116.468 euros que la víctima ja havia abonat a l’estafador.

Detinguts al gener per una estafa similar de 85.000 euros

Els investigadors dels Mossos coneixien bé al suposat gestor immobiliari i la seva dona, ja que els van detenir el 24 de gener passat com a autors de tres estafes més al Baix Penedès de les mateixes característiques, en què van aconseguir defraudar prop de 85.000 euros.

Aquest cas del gener se suma a sis estafes i falsificacions més comeses arreu de Catalunya pels investigats des de l’any 2017, que els van permetre obtenir quantitats d’entre els 2.700 i els 68.700 euros entre tots aquests delictes.

La investigació continua oberta ja que el fals agent de la propietat immobiliària podria haver de respondre també per altres estafes similars i un cas continuat d’intrusisme professional. El detingut va passar divendres a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia del Vendrell, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

També et pot interessar

Comentaris