Plantació forestal dels Castellers de Vilafranca pel seu 75è aniversari

Arbres plantats en motiu del 60+1 aniversari de la colla
16/03/2023 - 15:46h

Es plantaran un total de 75 arbres de ribera (àlbers, verns, salzes…) en un solar proper a la riera de Llitrà i a la Zona Esportiva

Aquest diumenge 19 de març es farà una activitat de reforestació organitzada pels Castellers de Vilafranca, amb motiu del 75è aniversari de la colla, en col·laboració amb el Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilafranca. El punt de trobada serà a l’aparcament del Complex Aquàtic, a les 11h.

Es plantaran un total de 75 arbres de ribera (àlbers, verns, salzes…) en un solar proper a la riera de Llitrà i a la Zona Esportiva, que l’Ajuntament de Vilafranca ha adquirit recentment. Es tracta d’un espai de més de 2.000 m2, fins ara agrícola, a tocar de la rasa dels Vinots, que en els propers anys s’anirà reforestant. D’aquesta manera, es van sumant espais forestals al voltant dels cursos hídrics de la vila, afavorint el mosaic agroforestal i la biodiversitat al municipi.

S’actua, a més, en un dels àmbits més afectats per l’esclafit del 31 d’agost passat, que en aquesta zona va comportar l’arrencada de nombrosos arbres.

Per fer aquesta actuació, es compta amb el suport de l’ADF La Carrerada, que ajudarà en les tasques de transport dels arbres i el reg.

L’any 2008, en motiu del 60 aniversari de la colla, ja es va fer una actuació de reforestació a l’entorn de la riera de Llitrà. En aquell cas, es va fer en una zona propera al Centre Àgora i a data d’avui ja és un espai de bosc de ribera consolidat.

També et pot interessar

Comentaris