Tornen a casa una trentena de veïns desallotjats per l’incendi a tocar de la Muntanya de l’Escarnosa de Calafell

Imatge d’arxiu d’una actuació dels Bombers de la Generalitat (Foto: ACN)
14/03/2023 - 18:36h

El foc ha començat poc abans de les 18h d’aquest dimarts i els Bombers han demanat el confinament d’alguns habitatges de dues urbanitzacions

Poc abans de les 18h d’aquest dimarts s’ha declarat un incendi en una massa forestal i també una zona urbana a tocar de la Muntanya de l’Escarnosa, al terme municipal de Calafell.

Segons els Bombers de la Generalitat, que temen per l’evolució del foc pel vent de mestral que bufa a l’indret (que ha arribat a una velocitat mitjana d’uns 36 km/h i puntes de més de 60 km/h), la qual cosa ha provocat alguns focus secundaris, les flames han començat a la zona del carrer Canigó de Calafell cap a les 17.55h.

El cap del foc ha impactat amb una zona de conreus, però els esmentats focus secundaris han permès que les flames continuïn avançant. “Es treballa amb intensitat a la cua i el flanc esquerre de l’incendi”, expliquen els Bombers de la Generalitat.

D’altra banda, segons el còmput dels Agents Rurals, l’incendi afecta aquest dimarts al voltant de mitjanit una àrea de 20 hectàrees.

El foc afecta una zona urbana i també boscosa a tocar de l’àrea urbanitzada i s’hi han desplaçat fins el moment, amb informació actualitzada a les 23h, fins a 54 dotacions terrestres dels Bombers, a més de la Policia Local de Calafell i efectius del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM).

Pel que fa als efectius que treballen en l’extinció, se’n comptabilitzen una setantena, entre els quals hi ha membres del Grup Operatiu de Suport (GROS) i del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) dels Bombers de la Generalitat.

30 veïns desallotjats

El mateix cos d’emergències ha demanat que es confini la primera línia d’habitatges pròxima a l’incendi, proper a les urbanitzacions de Mas Mel i Bellavista. De fet, a primera hora de la nit havia trascendit que fins a 11 veïns del sector de Mas Mel havien hagut de ser desallotjats dels seus habitatges. Al final, s’ha arribat a la trentena, però cap a les 23h se’ls ha permès tornar a les seves llars.

El foc ha arribat a tocar de diverses cases, com són les tanques del perímetre dels immobles i algun jardí.

També et pot interessar

Comentaris