Investiguen cinc menors per agressió sexual a dos companys al Vendrell

Imatge d’una escola vendrellenca.
14/03/2023 - 16:50h

Tres presumptes agressors són menors de 14 anys i haurien fet tocaments a les víctimes, de 12 anys

Un jutjat investiga una presumpta agressió sexual de cinc menors a dos companys en dos casos semblants a l’Institut Escola Àngel de Tobies al Vendrell. Els nois, tres dels quals són menors de 14 anys i, per tant, inimputables penalment, haurien fet tocaments a les dues víctimes, també menors d’edat.

Els fets van tenir lloc el 3 de març i una setmana després, els dos menors majors de 14 anys -en tenen precisament 14 i 15- van declarar davant de la fiscalia de menors. El jutjat d’instrucció número 4 de Tarragona va resoldre la petició de mesures cautelars presentades per la fiscalia per un delicte d’agressió sexual i va acordar llibertat vigilada per als presumptes agressors la prohibició d’aproximar-se a menys de 50 metres així com la comunicació amb les víctimes per qualsevol mitjà.

Fonts d’Educació han apuntat a l’ACN que el centre educatiu va actuar de forma ràpida i efectiva després de l’agressió. El cas està derivat a la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) i la Unitat de Suport a l’Alumnat en situació de Violència (USAV) està activada també des del primer moment.

La Inspecció va prendre mesures pedagògiques internes per garantir la seguretat de les víctimes, afegeixen les mateixes fonts, que diuen que les mesures cautelars dictades pel jutge s’estan complint.

El cas

Segons ha avançat el Diari de Tarragona, els tres menors de 14 anys i un de 15 van agafar una de les víctimes al pati i li van fer un acte de penetració anal amb un dit per fora dels pantalons, així com li van agafar els genitals.

Suposadament, la víctima va rebre un cop de puny i una esgarrapada en intentar escapar.

Alhora, hi ha un altre menor de 12 anys que ha denunciat un cas semblant. En aquest cas, l’esmentat diari explica que els menors de 14 anys van agafar-lo pels braços a l’esquena i que un dels agressors va introduir dits per l’anus a la víctima col·locada sobre d’una taula de ping-pong, també per fora dels pantalos.

Després d’aquesta agressió, la víctima se’n va anar plorant i adolorida, segons explica el rotatiu tarragoní.

També et pot interessar

Comentaris