L’institut Eugeni d’Ors de Vilafranca celebra el seu 90è aniversari

08/03/2023 - 12:44h

És un dels sis únics centres de secundària i batxillerat de Catalunya que arriba a aquesta fita

La setmana passada es va donar el tret de sortida de la commemoració del 90è aniversari de l’Institut Eugeni d’Ors de Vilafranca. Una sonora batucada, a càrrec d’antics components de la Torradora, va fer sortir l’alumnat de les aules i el va conduir fins a les pistes de l’institut. Allà es va presentar el logotip del 90è aniversari, dissenyat per l’artista i professor d’educació visual i plàstica del centre Eduard Barrobés, i es va encendre una traca. D’altra banda, una bandera amb el mateix logo va ser exhibida per l’enxaneta dels Tirallongues de l’Eugeni a la ronda de pilars d’inici del JOVErd de dissabte passat.

L’Institut Eugeni d’Ors és hereu de l’institut creat durant la Segona República i que va entrar en funcionament, a l’octubre de 1933, a les instal·lacions de l’actual escola de Sant Josep, a la rambla de Sant Francesc. El centre va ser inaugurat pel president Lluís Companys durant la Festa Major de 1934, i ocuparia diverses seus abans d’ubicar-se  al seu emplaçament actual, a la dècada dels seixanta. Actualment, és un dels únics sis centres de secundària i batxillerat de Catalunya que arriba a aquesta fita.

Els actes commemoratius s’allargaran fins al curs 2024-2025, i preveuen activitats tan diverses com taules rodones, una exposició, l’edició d’un llibre, l’edició d’un documental, un homenatge a la primera promoció femenina, i xerrades, entre d’altres.

També et pot interessar

Comentaris